Menu
Max_Weber

Станишев и Питела обсъдиха приоритети за преговорите за формиране на ЕК

Лидерът на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев се срещна с действащия президент на ЕП Джани Питела. На провелата се среща те обсъдиха няколко основни теми. Сред тях бе подготовката на срещата на министър-председателите от ПЕС, която ще се проведе днес, преди заседанието на Европейския съвет. Като важен акцент бяха посочени приоритетите за предстоящите преговори с ЕНП. Не на последно място бе обсъдена и темата за предстоящата номинация на Жан Клод Юнкер за президент на ЕК, след като партиите са се явили с общи кандидати за поста и той е спечелил.

По време на срещата Станишев категорично заяви, че е важно да се обсъждат не само постове, а какви промени в политиката и работата на ЕК ще бъдат реализирани.

Като основни приоритети на социалистите в предстоящите разговори бяха посочени инвестиции, икономически растеж, заетост, налагане на трудови права и социални стандарти, справедлива данъчна система.

Станишев и Питела разговаряха и за нуждата от тук нататък работата на групата на социалистите и демократите в ЕП и ПЕС да се допълва, за да се постигнат по-добри резултати при преговорите през следващите седмици.

Лидерът на БСП заяви и че по негова инициатива българската делегация е номинирала Питела за лидер на групата на социалистите и демократите в ЕП след края на преговорите.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...