Menu
Max_Weber

Бареков: Няма да има нов кабинет в рамките на това Народно събрание

„Днес беше добър ден за българската демокрация. Краят на този парламент е ясен. Орешарски си отива“. Това каза лидерът на ББЦ след продължилите 4 часа консултации на партиите с президента, в които участваха БСП, ГЕРБ, ДПС, ББЦ и Реформаторският блок, както и премиерът Пламен Орешарски. Лидерът на ББЦ поясни, че по време на днешните консултации политическите партии са постигнали пълен консенсус по отношение на банковата система. „Банките утре ще бъдат отворени. Който желае да тегли пари, да отиде, но нашият съвет е да не го прави. Цялата мощ на държавата застава зад всяка банка“, каза Бареков.

Той посочи, че по време на днешните консултации противопоставяне е имало единствено от страна на БСП и то е било, защото лидерът на социалистите не е пожелал да се определи дата, в която настоящият премиер – Пламен Орешарски да подаде оставка. „Това, което поиска президентът Плевнелиев и за което го подкрепих, беше датата на оставката да бъде 22 юли. Това не беше прието, но все пак правителството си отива и няма да има нов кабинет в рамките на това Народно събрание“, поясни Бареков. Това реално означава, че на 6 август сегашният парламент ще бъде разпуснат и изборите ще се проведат, както вече беше договорено, на 5 октомври.

На консултациите при президента е била възприета идеята съставът на служебното правителство да бъде определен след нови консултации между политическите сили, като отново бъдат включени и партиите, излъчили свои депутати в Европейския парламент. От думите на Бареков стана ясно, че днес не е било обсъждано кой да е бъдещият служебен премиер. 

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...