Menu
Max_Weber

Антония Първанова: НДСВ пострада от клиентелисти и хора, злоупотребили с власт

Олимпи Кътев от НДСВ участва в предавенето „Още от деня” на БНТ с водещ Димитър Цонев. Кътев бе поканен да сподели идеята на група стари членове на НДСВ партията да бъде закрита. Мотивите на Кътев и групата, която той представлява, е че партията е изпълнила функциите и мисията си. Лидерът на НДСВ д-р Антония Първанова се включи по телефона. Ето какво отговори тя на въпроса : Плаши ли Ви идеята?

Партия НДСВ не се състои само от няколко души, които предлагат тя да бъде закрита. Партията се състои от структури, които са на мнение, че трябва да продължим. Държа да припомня и това е на всички известно, че не определени личности и тяхната репутация пострада от НДСВ , а обратното – репутацията на партията пострада от клиентелизма, от определени действия и бих казала дори, от злоупотреба с власт на определени личности, които получиха тази възможност благодарение на това, че НДСВ им я даде.

В момента няма нищо скрито в НДСВ и аз затова бях избрана – да въведа прозрачност както в органицзационен аспект, така и във финансов аспект. И ми направи впечатление, много неприятно и то не само на мен, че в момента, в който назначих пълен одит от 2009 година изведнъж започнаха панически опити за прикриване на определени интереси,  дори включително -закриване на цялата партия. Но пак повтарям – хората в момента смятат, че НДСВ не е проект за реализиране на определени амбиции и на персонални икономически процеси в страната, НДСВ е политическа партия , която има своя живот, има структури, които са мотивирани да продължат.

На въпос как НДСВ ще се яви на предсрочните избори на 5 октомври, д-р Първанова отговори, че е рано все още да се каже. Най- вероятно сама, но има много политически субекти, които водят в момента разговори с нас за подкрепа на  НДСВ. Защото вярват, че времето, в което НДСВ управлява от 2001 до 2005 година беше най-спокойното  за страната, каза лидерът на НДСВ и допълни, че в момента това не е само криза в банките - тухлите в държавата падат...Като отговорни политици смятаме, че трябва да се възстанови нормалното развитие на държавността.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...