Menu
Max_Weber

Георги Първанов: Новото ляво трябва да бъде обърнато към активните хора

Новото ляво трябва да бъде обърнато към активните хора, към тези, които правят икономиката, които правят обществото. Това заяви Георги Първанов, президент на Р България /2002-2012/ в предаването „Всяка неделя” по Нова телевизия. Той е категоричен, че традиционната лява политика вече е изгубила актуалността си като цяло, освен в случаите, когато е насочена към онеправданите, към социално слабите, към пенсионерите. Първанов отново подчерта необходимостта от силна коалиционна политика и базирана не само на тясно идейна основа.

В контекста на бъдещи политически коалиционни трансформации, Георги Първанов изрази становище, че между ГЕРБ и ДПС би могло да има разбирателство, макар и не коалиция. „Склонен съм да мисля, че те ще се разберат. ДПС може да стои и извън властта, но ще запази своите позиции. Това е една прогноза, която ще може да сверим след време”, каза председателят на АБВ. Той отново подчерта, че ДПС трябва „да си почине на резервната скамейка” и необходимостта от това е проличала осезателно по време на сегашното управление.

По въпроса за съдбата на БСП, Първанов коментира, че промяната в столетницата вероятно трябва да съдържа и елемент на разграничаване от настоящия председател. Той не се нае с категорично становище дали предстоящите промени ще доведат до позитиви. Първанов прогнозира персонални промени в БСП и посочи като най-добра дата за целта 10 ноември.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...