Menu
Max_Weber

Бареков: Спрях сделките между ГЕРБ и ДПС

Спрях сделките между ГЕРБ и ДПС. Това обяви лидерът на ББЦ, евродепутат и член на Изпълнителното бюро на групата на Европейските консерватори и реформисти Николай Бареков в сутрешния блок на bTV. "След появата ми на консултациите в парламента започна диалог и днес имаме дата за избори, стана ясно, че Орешарски си отива и се стопира готвеното съглашателство между Борисов и Местан. Двамата ме гледаха като хванати по бели гащи, когато се появих в залата. Имам 250 хил. избиратели, а те тръгнаха да правят сделки зад гърба ми. Повечето от предложенията също идваха от мен. Дори беше мое предложението за правителството на националното съгласие, за да се реши кризата с банките, която всъщност е криза в доверието в политиците", разясни Бареков.

За вчерашните консултации при президента той каза, че е направена една сериозна дискусия за политическата и банковата система в България. "Бяха Искров, Калин Христов, няма криза в банките – има криза в политиците и доверието. Борисов, Станишев и Местан достатъчно допринесоха през последните години да се срине доверието във всяка една институция в България. Аз не съм част от проблема. От хората, които присъствахме, само аз, Радан Кънев и Красимир Каракачанов не сме били във властта и не сме лъгали народа, останалите са го правили не един път", каза Бареков.

Според него държавата има нужда от прелегитимация. Затова, по думите му, са нужни и изборите, за да може хората да изберат едно ново управление, което да преподреди политиците.

Той посочи, че през последните дни лъснало тоталното недоверие в политиците. На практика то е фалирало, а не банките. Институциите работят, банките имат пари и въпреки това положението е критично - една банка бе срината, бе направен опит това да се случи и с втора. "Делян Пеевски и Цветан Василев минаха всякакви граници, защото разклатиха държавата. Това нямаше да се случи, ако Станишев, Местан и Борисов не бяха допринесли достатъчно за краха на доверието в институциите. Те трябва да се махнат. Пеевски и Василев достатъчно причиниха на тази държава, трябва да спрат. Да си мерят приказките, а Василев да се върне и да защити бизнеса си", каза Бареков. "Трябва да се приеме Законът "Чисти ръце". Ако той влезе в сила, политици и бизнесмени няма да могат да клатят държавата. Политиците няма да могат да правят бизнес и ще се прекъсне връзката им с олигархията", категоричен е той.

Относно случващото се с КТБ лидерът на ББЦ обясни, че до 3-4 дни ще приключи проверката на трезора и ще стане ясно дали банката е източена от вътре. Сега било най-важно да се помисли за народа. Банките са заредени, вчера с камиони са разкарвали пари до трезорите, който иска да тегли, може да го направи. Бареков обаче призова към спокойствие и разум като предупреди, че мародери вече са тръгнали по домовете, за да откраднат изтеглените от хората суми.

Скандалът между Пеевски и Василев показа, че нямам никакви отношения с двамата, каза евродепутатът. Той обяви, че до дни влиза в ТВ7 по съдебен път да си вземе парите. Телевизията дължи милиони на продуцентската компания "Ноу фрейм" за реализирани, но неплатени предавания.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...