Menu
Max_Weber

Бареков в Монтана: Има вълна към ББЦ

5-и октомври ще е решаваща дата за нас и за България. Това каза лидерът на "България без цензура" и зам.-председател на групата на ЕКР в Европарламента Николай Бареков по време на среща с областните и общинските ръководства на формацията в Северозападна България. Според него, в момента има сериозна вълна към формацията. "Вълна към ГЕРБ няма, към АБВ няма, има само към ББЦ, така че коалицията ще разчита на добър резултат на изборите", коментира той.

Партията е стабилна, а опитите да бъде отслабена са неуспешни, коментира още лидерът на ББЦ. "Имаше леки сътресения, но всички видяха, че са козметични. Направи се опит те да се раздуят чрез медиите, но за всеки стана ясно, че са несъстоятелни", коментира Бареков.

Предизборната кампания на ББЦ ще бъде позитивна и ще се наблегне на срещи с хората. Началото й ще бъде дадено на стадиона в Стара Загора. Причината да бъде избран градът на правите улици, липите и поетите, е че той е в центъра на България. Големи мероприятия се предвижда да има в Пловдив, Плевен и Северозападна България.

Най-важното, което трябва да се направи след изборите е да има работни места, коментира Бареков. Ето защо, социалните моменти ще са централни в управленската програма на партията и коалицията. "Ако на хората не се създадат работни места, няма кой да остане в България, всичко останало би било излишно да се предлага", коментира Бареков.

Хората не се интересуват какви мерки ще се предложат – леви или десни, тях ги засяга единствено дали ще имат работа и доходи, каза на свой ред зам.-председателят на ББЦ Светлин Танчев. А за да има работа, първото нещо, което ще трябва да се направи, е да се махнат оковите на бизнеса, за да може той да бъде оставен да се развива. В тази връзка, според Танчев, трябва да бъдат премахнати част от регулациите, а други да бъдат дадени на браншовите организации. Задължително трябва да има и реформа в правосъдната система и да се приеме законът "Чисти ръце".

Целта, която си е поставила Коалиция ББЦ  да удвои резултата от евровота и да постигне 500 хил. гласа е постижима. Това обаче няма да стане наготово, а след упорита работа, коментира Явор Хайтов от ЗНС. По отношение на ВМРО той коментира, че това не е първият път, в който те слагат прът в колелото. "На изборите през 2009 ЛИДЕР и ЗНС трябваше да се явим заедно с ВМРО в коалиция "Напред", но в последния момент, когато трябваше да се регистрираме, войводите ни изоставиха", припомни Хайтов.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...