Menu
Max_Weber

Бойко Борисов: Откривахме рудници и работни места, които старите партии бяха закрили през 90-те

“Преди една година тук нямаше какво да работите, а днес с откриването на рудника „Върба-Батанци” разкриваме над 150 работни места, които до края на годината ще станат 200 и ще се увеличават още.” Това заяви лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов при на откриването на новия рудник „Върба-Батанци“ в град Мадан. „Докато ние сме направили това, за което ви говоря, другите партии са закривали рудници, както този през 1990 година, защото бил наводнен. Много искам някой ден старите партии да обяснят, ако ние сме управлявали четири години, те за 24 години какво направиха и кой, и кога ще понесе отговорност за стореното”, допълни още Борисов и подчерта, че само за последната година от управлението на ГЕРБ неговото правителство и икономическият министър Делян Добрев са отдали над 80 такива концесии, чрез които са разкрити хиляди работни места.

По отношение на бившите вече управляващи Борисов заяви, че не смята да отговаря на хора, които „за година и два месеца буквално демонстрираха неумението си“ да ръководят държавни дела. „Сринаха всички системи, самите те се разпаднаха като коалиции, като партии, псуваха се в парламента. Какво ще предложат на своите избиратели сега, ако дойдат на власт? Ще отворят „Белене” ли? Година и два месеца не го пуснаха. Ще започнат „Южен поток” ли? Орешарски и Стойнев казаха, че са го спрели. Ще правят 7 блок на АЕЦ „Козлодуй” ли? С какви пари? Година и два месеца с популизъм държаха цената на тока, задължиха НЕК над 3 млрд. лева, направиха безумни договори”, каза още Борисов като посочи подписания договор за изграждането на 7 блок на „АЕЦ Козлодуй” с американската компания „Уестингхаус”. По думите му през управлението на ГЕРБ държавата е взимала по 190 млн. лева само от такси. „Добре че си отидоха. Дай боже след 5 октомври да има едно стабилно правителство и да реши тези проблеми. Иначе просто зимата ще е катастрофа. За съжаление, сега всички проекти и програми са спрени. Надявам се поне това служебно правителство да започне, за да може бързо след това да ги възстановим“, каза още бившият премиер. Той добави, че се надява в следващите години да се поднови не само този, но и други рудници.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...