Menu
Max_Weber

Бойко Борисов: Ако България без цензура подкрепя БСП и ДПС да стоят на власт сега, няма как да са позиционирани в център-дясно

Като имаш пари, можеш въобще да не участваш на избори, да си купуваш направо депутати, и да си правиш парламентарна група. Това заяви пред журналисти в Народното събрание председателят на ГЕРБ Бойко Борисов. По думите му това, което предстои през следващите дни ще даде възможност да се определи как е позиционирана една партия в пространството и дали отсега ще стане патерица на БСП и ДПС.

 „Само не мога да разбера, защо Станишев толкова се зарадва на тази група. Ако е вярно това, с което г-н Бареков ни проглуши ушите в последните дни, че прави дясноцентриска партия, това означава, че Станишев трябва да е много притеснен, както и Местан. Това означава, че те няма да имат кворум”, посочи Борисов. Според председателя на ГЕРБ, ако се окаже, че „България без цензура” без да участва в изборите подкрепя БСП и ДПС да стоят на власт сега, това също е хубаво, защото няма как да подлъжат дясноцентристките избиратели, че са позиционирани в център-дясно. „Предстои ни да видим дали тези депутати ще подкрепят БСП и ДПС, или съответно кворумът ще падне”, добави Борисов.


„БСП дава един депутат, от ГЕРБ са двама депутати там. Като се има предвид, че те са управляващи, е още по-тежко. Докато управлявахме ние, никой не напускаше“, припомни Бойко Борисов. Той бе категоричен, че колкото повече депутати напуснат парламентарната група на ГЕРБ, толкова по-добре. „Това е прекрасно време за ГЕРБ. Ако е имало хора, които са подвластни на някои други интереси, да напуснат партията – това е прекрасно за нас. Нямам подозрения кои може да са тези хора и не се чувства предаден. Явно е, че действат задкулисни процеси, които са доста силни. Не съм си правил труда да ги разнищвам, защото не ме касае в момента”, обясни председателят на ГЕРБ.


Източник: Пресцентър ГЕРБ

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...