Menu
Max_Weber

Бареков в Асеновград: Връщаме думата народ в речника на политиците

„България без цензура“ връща думата народ в речника на българските политици, обяви лидерът на партията Николай Бареков на среща с партийни лидери и над осемдесет симпатизанти в Асеновград. Той обвини формациите от статуквото, че са загърбили проблемите на българските граждани и са превърнали „народен“ в мръсна дума. „Ние сме против ГЕРБ, БСП и ДПС, защото не донесоха нищо добро за народа. ГЕРБ бяха изхвърлени с камъни, защото се провалиха в управлението, което беше рекет, гадуване, геноцид. Майките бяха обвинени, че са изяли държавния резерв, а младите бяха пратени от Борисов да пасат овце“, обясни Бареков.

„ББЦ връща държавата на хората. Има ли държава, ще има икономически растеж. Има ли държава, ще има социална справедливост“, категоричен е лидерът на формацията.

Председателят на „Евромайки“ Калина Крумова пък поиска от жителите на Асеновград да помогнат при разпределението на заплатата на Бареков сред многото нуждаещи се хора от района. Както обеща още преди евровота, той дарява цялото си трудово възнаграждение на евродепутат за благотворителност“. Крумова обяви, че подготвя предложение за промени в правилника на Народното събрание, които биха събрали средства за подпомагане на хора в нужда. Тя предлага парите от глоби от отсъствията на депутатите да се дават за лечението на болни деца и възрастни. Ако ББЦ не успее да се пребори за премахване на партийната субсидия, 10% от нея да отива също за болните.

„Абсурдно е държавата да не се грижи за болните. В нея пари има, важното е да не се крадат“, каза Бареков. Той посочи, че дори по времето на Тодор Живков е имало държава, имало е приоритети. Затова ББЦ предвижда приоритети в управленската си програма – енергетика, туризъм, леката и хранителната промишленост, високите технологии.

„Днес ми е лесно, защото представлявам партия и хора, които не са грабили, не са били част от порочната система. В партиите от статуквото няма нови лица, няма промяна. За нас е важна да имаме кауза и хората да я приемат. Мотивирани сме да имаме половин милион истински гласове. Имаме ли депутати в парламента, но не по-малко от ДПС, без ББЦ няма как да има правителство. Всеки друг, освен нас, само би гарантирал временно оцеляване на този парламент“, обяви лидерът на ББЦ.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...