Menu
Max_Weber

Цветан Цветанов: Ще участваме в изборите с много силен управленски екип

ПП ГЕРБ ще участва в предстоящите парламентарни избори с много силен управленски екип, обяви във Варна зам.-председателят на партията и председател на Националния предизборен щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов. Той откри седмото издание на летния университет на младежката организация на ГЕРБ, който се провежда в грандхотел „Варна”. Мотото на форума е „Ние сме на ход”.

     В отговор на журналистически въпроси Цветанов информира, че управленската програма на партията ще бъде представена в края на идната седмица. Той допълни, че управленските екипи, на които партията би заложила, ще бъдат обявени след провеждането на изборите на 5 октомври. Председателят на ПП ГЕРБ коментира, че очаква компромати от страна на опонентите, както и липса на смислен политически дебат, но „ГЕРБ ще води позитивна и градивна кампания”. „Призоваваме всички български граждани да отидат и да упражнят конституционното си право да гласуват, за да може с високата избирателна активност да имат реална представителност в парламента. Това ще бъде най-важният елемент за стабилността, която е необходима повече от всичко на България”, категоричен бе Цветанов. Той изтъкна, че ГЕРБ се стреми към и над 121 депутати, за да формира силно дясноцентристко управление.

     Цветанов увери, че в ЕС не съществува държава, в която да има смесване на структури от сектора за сигурност, на контраразузнавателни функции с полицейски функции. „Когато има подобно смесване, това все едно е правителство на Третия райх. Защото тогава службите се използват най-умело за дискредитиране на политическите опоненти”, мотивира се Цветанов. Той направи този коментар във връзка с изказването на ген. Атанас Атанасов, който заяви, че Касим Дал e бил подслушван заради анонимен сигнал, подаден до МВР. По този повод зам.-председателят на ПП ГЕРБ подчерта, че тази практика е недопустима за демократична държава. Цветанов обеща, че, влизайки в следващия мандат в 43-ото НС, ПП ГЕРБ ще бъде първата партия, която ще внесе законопроекти, свързани със сектор „Сигурност”.

При откриването на младежкия университет в грандхотел „Варна” приветствие към участниците поднесе кметът на града и областен лидер на ПП ГЕРБ-Варна, Иван Портних. Той изказа и специални благодарности към младежката организация на ПП ГЕРБ за оказаната помощ след катастрофалното бедствие, което порази варненския квартал „Аспарухово”. Участниците във форума бяха приветствани и от председателя на МГЕРБ Георг Георгиев и от представителя на фондация „Ханс Зайдел” за България Богдан Мирчев.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...