Menu
Max_Weber

Бойко Борисов: Винаги е било политика на ГЕРБ в България да се раждат повече деца, които да живеят в прекрасни условия

“Винаги е било политика на ГЕРБ да се раждат повече деца, които да живеят в прекрасни условия.” Това каза председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов при откриването на нова детска градина „Снежанка” в Русе. Той обясни, че преди построяването на детската градина това е било „една гола поляна в много лош вид”. „Да са ни живи и здрави децата ,а другото ще го оправим”, каза още председателят на ПП ГЕРБ и благодари на свещениците, които осветиха новата детска градина. Борисов подчерта, че се надява броят на децата у нас да се увеличава, защото това е единственият начин да се преборим със сериозната демографска криза.

"С тези новопостроени детски градини, които финансирахме и проектирахме преди 2 години и целево изпратихме пари към много градове, всички останали градове с изключение на София си решават проблема с местата. Нашата политика в тази сфера винаги е била да се раждат повече деца, да бъдат гледани и възпитавани по-добре, да живеят в прекрасни условия, защото ако влезете в детската градина, ще видите колко хубаво е направена”, каза още председателят на ПП ГЕРБ. По думите му докато децата са в детската градина родителите ще могат да работят, „защото тази държава без работа не може да се оправи”. „Само помощи и само с "Дай" от държавата няма да стане", подчерта бившият премиер и изрази мнение, че ситуацията в София е по-трудна, защото е двумилионен град. "Знаете, че там като станах кмет детските градини бяха реституирани, приватизирани и разграбени. Сега сме направили сигурно 50 нови в София и пак не стигат”, добави лидерът на ПП ГЕРБ.

По-рано при откриването на детска градина във Варна Борисов бе категоричен, че без автомагистрала „Хемус” няма шанс за Варна и за Северна България. „Вчера разговарях за това с новия председател на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер. Магистралата трябва да започне да се гради, за да може да има присъединяване на големите градове. Това е добре за туризма, бизнеса и инвестициите – това е добре за всички”, обясни председателят на ПП ГЕРБ и добави, че той и екипът му ще направят всичко възможно, за да се спестят пари от Лот 3 на автомагистрала „Струма”. „Трябва да мине екологичната оценка и мисля, че от там могат да се спестят около 600 млн. лева. Голяма част от тези пари могат да се прехвърлят за кофинансиране на автомагистрала „Хемус” с европейската солидарност, защото искам още веднъж да напомня, че за да можем да правим от бюджета тези детски градини, ние харчехме от парите за асфалт. Както стана популярно само между 5 и 15% от бюджетните пари. Всички други се дават от немци, французи, холандци и т.н.”, посочи Борисов. Той заяви, че ГЕРБ подкрепя идеята да се кандидатства за подпомагане от Фонд „Солидарност” на ЕС във връзка с наводненията. „Ние не само я подкрепяме – аз мисля, че тя ще стане. Особено ако се обедини „Аспарухово” с Мизия, Добрич, Килифарево съм убеден, че ще стане. Виждате колко е красиво, приятно и чисто в тази детска градина. На практика с това, което правим в момента, до октомври месец тази липса на 495 места, които имаше във Варна, ще бъдат ликвидирани и ще има място за всички деца в детски градини”, допълни лидерът на ПП ГЕРБ.

Бойко Борисов отговори и на критиките от страна на Михаил Миков, че ГЕРБ има вина за забавянето на Дунав мост 2. „Когато аз отидох на Дунав мост 2 при Видин показах четири стърчащи колони – абсолютно провален проект. Моля да ме питате за неща, които Миков е казал преди 09.00 часа, тъй като в следобедните часове коментарите ми са излишни. Помните на Дунав мост 2, както и на АЕЦ „Белене” имаше четири първи копки”, каза Борисов и добави, че заедно с румънския премиер и еврокомисарите от Румъния и България са инициирали срещи с Жозе Мануел Барозу. „Накрая Барозу удължи срока на проекта с една година. Знаете, че комисарят Йоханес Хан каза, че ако може да мине пеш ще ни осребри фактурата. Ние го прекарахме с кола, тогава дойде и другият премиер на Румъния Виктор Понта, стиснахме си ръцете. Тогава Румъния беше далеч след нас, сега е обратното за съжаление. Изпратете на Михаил Миков снимки от тогава”, допълни председателят на ПП ГЕРБ.

На въпрос дали да се притесняваме, че няма пари в пенсионните фондове, Борисов поясни, че не той е посочил липсата на пари за пенсии, а НОИ. „Това е безпощадната истина, че над 50% от НОИ се финансира директно от данъците, а не от вноските за пенсия. На никой не му е угодно да говори за тези неща. Днес отново чух, че БСП щели да бъдат с позицията за строежа на „Южен поток” по европейски правила. Те го спряха във всичките му части. Съжалявам, че основният ни политически опонент се държи толкова непрофесионално. Обяснявах в какво състояние са финансите, парите, които трябва да се извадят от резерва, за да се разплатят. Те не излизат да отговорят по различните детайли, а казват, че не е необходимо и всичко е добре – несериозна работа”, допълни председателят на ПП ГЕРБ.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...