Menu
Max_Weber

Института „Иван Хаджийски“: ББЦ има своите шансове за парламента и ги демонстрира със самочувствие

„България без цензура” в съюз с ЛИДЕР, има своите шансове за влизане в парламента и ги демонстрира със самочувствие. Това се посочва в анализа на политическия август 2014 на института „Иван Хаджийски“. Според проф. Петър-Емил Митев, Борис Попиванов, Първан Симеонов и Димитър Ганев допълнителен шанс на ББЦ дава наличният вече успех, спечелените два евромандата.

Тенденцията надолу, очертала се при Бареков след разпада на коалицията с ВМРО, разрива с банкера Цветан Василев и ТВ7, сякаш е овладяна. Поредицата хаотични ходове („разкритията“ срещу Бойко Борисов, оттеглянето на сигналите срещу президента) изглежда приключила, сочи докладът.

Основната претенция, декларирана още преди 25 май – да измести ДПС като балансьор в българската политика, – е повторена ясно на втория партиен конгрес. Бареков си избира очакваната роля на борец срещу статуквото, като се опитва да внуши на избирателите, че „без цензура“ означава „без ГЕРБ, БСП, ДПС” и това ще бъде една нова България. Хората могат да се убедят, че популярният журналист е реален електорален фактор, а не просто кандидат за такъв, като повечето по-малки формации, т.е. че гласът за него е ефективно подаден глас, анализират социолозите.

За Бареков програма-минимум е да бъде „новият Доган”, а програма-максимум – новият министър-председател. Минимумът е максимален. Остава да се види до каква степен размерът на амбициите има значение, смятат социолозите от института „Иван Хаджийски“.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...