Menu
Max_Weber

Ивайло Калфин: България има нужда не просто от смяна на управлението, а от нов тип политика

През последните няколко години все повече управляващи започнаха да бъркат вземането на политически решения с обслужването на икономически интереси или просто твърде самоуверено стигаха до ключови решения, без да се интересуват от мнението на гражданите. Това на практика доведе до обезсърчаване на хората и увеличи недоверието им към политиците, заяви в ефира на радио К2 заместник–председателят на ПП АБВ и водач на листата на коалицията в 25 МИР – София град и 3 МИР – Варна, Ивайло Калфин. Според него, обществото се нуждае и от повече реално участие в управлението на държавата.

За целта трябва да бъдат провеждани референдуми по важни за страната ни теми, трябва да бъде използвана до максимум и възможността, която предлага преференциалният вот, посочи той. „На България не е необходима поредната смяна на управлението, а е необходим нов тип политика. Тя трябва да бъде насочена към интересите на хората. За нас, например, здравеопазването и образованието са абсолютен приоритет. Ние настояваме за това да има ясни национални приоритети в още няколко области, които да са надпартийни“, заяви още Калфин.

Ивайло Калфин коментира и бъдещата коалиционна и партньорска политика на АБВ, като посочи, че формацията е отворена за разговори към всички, които са готови да обсъждат политики, насочени към развитието и просперитета на България. „Няма да участваме в коалиции, само за да участваме в коалиции. За нас е важна политиката. Така че ние ще имаме отворена врата и протегната ръка към всеки, който е готов да обсъжда тези важни за нас приоритети пред България. Дори не е необходимо да правим коалиции. Ние може просто да подкрепим едни такива разумни действия“, добави той.

Калфин взе отношение и във връзка с решението на управляващите страната ни да се включи във военни учения на украинска територия. „Това е поредното провокативно действие, което ще обтегне допълнително отношенията ни с Русия, без да помогнем реално за решаването на нито един от спорните въпроси в региона. Ето това правене на политика напук трябва да спре“.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...