Menu
Max_Weber

Бареков в "Брикел": Ще вдигнем индустрията

Ще вдигнем индустрията. Стига толкова спрени турбини, ще откриваме нови мощности. Това заяви пред работниците в „Брикел“ лидерът на „България без цензура“ Николай Бареков. Затова съм тръгнал към властта, за да можем да възродим българската икономика и да се отворят работни места, с които да задържим младите хора в страната. По времето на ГЕРБ хиляди фирми фалираха, а нашата програма предвижда точно обратното, обясни той.

„Един от приоритетите ни е развитието на енергетиката. Досега българските политици я съсипваха като се оправдаваха с несъществуващи европейски правила и затваряха мощности. Това трябва да спре. Вече поставих въпроса за българската енергетика пред ЕП. Ние сме млади хора искаме развитие на българската индустрия и справедливи условия на труд. Дайте ни шанс“, обърна се към работниците лидерът на ББЦ.

След срещата с енергетиците Бареков и неговите заместници Росен Петров и Светлин Танчев, заедно с водача на листата на коалицията в Стара Загора и председател на партия Лидер Кънчо Филипов посетиха брикетната фабрика до ТЕЦ-а.

„ГЕРБ готвят нова кражба. Смятат да дадат възможност на всеки кмет да вдига плоския данък с до 2%. Според изчисления на експертите на ББЦ, годишно това биха били половин милиард лева, от които хората от ГЕРБ ще се възползват чрез обществени поръчки, печелени от техни фирми“, обяви Бареков.

Според зам.-председателят на ББЦ Росен Петров, днес патриотизмът е в това да бъдем на работното си място. Вие сте истинските патриоти, защото давате на страната евтин ток, обърна се той към работниците. „Омразата е лукс, който не можем да си позволим. С омраза няма да успеем. Гледайте това, което ние сме изпълнили, а не популистичните обещания на другите. Ние обещахме и внесохме законите за „Чисти ръце“, за ранното пенсиониране на миньорите и за задължителното гласуване. Политиците от статуквото не пожелаха да чуят нашите предложения“, каза той.

Ние искаме да изметем ДПС от политическия център и там да застане една българска коалиция, отвърна на питане от работниците Бареков. Хората се интересуваха от случващото се около КТБ. Бареков коментира, че станалото с банката е престъпление. „Това е все едно да събориш къща, за да построиш колиба. Бнката разполага със 7 млрд активи, а са установени нарушения за около два милиона лева. Тези цифри трябва да са достатъчно ясни за какво става дума. Зам.-председателят на ББЦ Светлин Танчев коментира, че заради случая КТБ, България ще понесе санкция от Европа, а виновните трябва да се търсят сред предишните управляващи.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...