Menu
Max_Weber

Дора Янкова: Животът и здравето на хората са най-важни

Водачът на листата на Коалиция „БСП- лява България“ в Смолян Дора Янкова, член на Изпълнителното бюро на БСП, подкрепи жителите на кв. Устово, които изразиха тревогата си от строителството на ТЕЦ в чертите на квартала.

Янкова присъства на квартална среща в читалище „Кирил Маджаров“, където настоя за извършването на независим мониторинг от компетентните държавни институции и неправителствени организации. Тя подчерта, че животът, здравето и нормалната градска среда са на първо място. „Ако ТЕЦ-ът застрашава по някакъв начин здравето на хората, проектът трябва да се промени“, категорична бе Янкова.

Кандидатът за за народен представител от „БСП лява България” припомни, че на 12 декември 2011г. директорът на Регионалната инспекция на околната среда и водите в Смолян - инж. Елен Минчев е дал „зелена светлина“ за реализация на енергийната централа, одобрявайки Оценката за въздействие върху околната среда (ОВОС). Тази година община Смолян одобрява строителните документи, което на практика разрешава строителството.

„Аз съм на страната на гражданите на кв. Устово, които са сериозно притеснени. Настоявам по време на предизборната кампания да се наложи мораториум на строителството. Искаме компетентните органи и неправителствения сектор да гарантират ,че централата ще е безопасна за хората и да се направи пълна проверка на издадения ОВОС“, подчерта водачът на листата на „БСП лява България”.

Над 1300 души са се подписали в  против проекта, проведе се и предупредителен протест.

Днес кандидатите за народни представители от Коалиция „БСП- лява България“ ще стартират предизборната кампания с различни инициативи.

Водачът Дора Янкова, вторият в листата Емил Хумчев и поставената под номер 3 Валентина Павлова ще са официални гости на откриването на Втория балкански фестивал  и празника на град Неделино. На събитието се очаква да присъстват няколко хиляди души от цяла Европа. „Желанието ни е да сме сред хората, да ги поздравим за празника, да се заредим духовно за кампанията и да изразим радостта си от новия облик на Неделино“, заяви Янкова.

Д-р Марияна Методиева, Светослав Димитров и Венцислав Венков ще присъстват на официалното откриване на предизборната кампания на „БСП – лява България“ в НДК- София.

7-та в листата Слава Пепеланов и екипът й ще се срещнат с жители на Чепеларе.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...