Menu
Max_Weber

Хиляди посрещнаха Михаил Миков на Копривките

С бурни аплодисменти и възгласи „БСП“ и „Победа“ над 2000 симпатизанти посрещнаха председателя на „БСП лява България” Михаил Миков на 12-ия традиционен събор на Копривките. Водачът на социалистите отдаде почит пред светлата памет на хората, загинали и дали живота си за България на това емблематично място. „9-ти септември е повод да си спомним историята не само след тази дата, но и преди нея, когато членовете на българската съпротива бяха част от световната антихитлеристка коалиция, когато хиляди българи, комунисти, земеделци, безпартийни, направиха така, че 9 септември да доведе до коренен обрат в развитието на страната”, заяви председателят на българските социалисти Михаил Миков.

По думите му съветският модел на социализма е сложил отпечатък в развитието на страната. „Никой не може да отрече социално-икономическото развитие на България, развитието на здравеопазването, икономическия растеж и всички онези неща, които хората днес все повече усещат, че им липсват. Тези неща, свързани с живота на обикновения човек, а не с печалбата на едно или друго търговско предприятие. Затова смятам, че все повече млади хора ще четат обективно историята, която е свързана с една от светлите исторически страници на България”, каза още той. Михаил Миков връчи и пет членски книжки на социалисти, които поискаха да членуват в партията.
 
На събитието присъстваха и водачите на листи Атанас Мерджанов, Димитър Дъбов, Георги Търновалийски и Чавдар Стоименов, председател на БАС.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...