Menu
Max_Weber

Георги Първанов: АБВ няма да участва в коалиция, в която ДПС присъства

ДПС не трябва да бъде в следващата управляваща коалиция - заяви Георги Първанов, президент на Р България /2002-2012/ и лидер на ПП АБВ  в предаването "На светло с Люба Кулезич" по Нова телевизия. Той добави, че във всички случаи АБВ няма да участва в коалиция, в която ДПС присъства. Лидерът на ПП АБВ отново подчерта необходимостта от силна държава – едно от основните послания и основна теза в предизборната програма на партията. ‘’В противовес на онези, които твърдяха, че не е нужна държава, че тя трябва да бъде нощен пазач, т.е., да стои някъде встрани, да не се занимава с бизнеса, да не се занимава с природните бедствия дори, ако щете. Моята идея е, че трябва да има силна държава. Това е основното послание на АБВ, впрочем. Силна, не силова. Регулираща, държава на правилата и на хора, които спазват тези правила’’, каза Първанов.

Георги Първанов коментира и ситуацията в лявото политическо пространство у нас. Той е категоричен, че традиционната левица е в криза и това е изключителна отговорност на „Позитано”. „Отговорността е персонална, на един тесен кръг. Те изневериха на обещанията си, на ангажиментите си ”. Лидерът на партията посочи, че АБВ е единствената до момента от участващите на парламентарните избори формация, която е представила идеи и управленска платформа. Сред ключовите теми на АБВ са реформа на съдебната власт, борба с корупцията по високите етажи на властта, промяна на държавното устройство с въвеждане на президентска република. Той е категоричен, че при останалите политически партии не само липсват управленски тези, но и кандидатурите в листите са непроменени от няколко парламентарни мандата.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...