Menu
Max_Weber

Бареков в Благоевград: Който не знае български език, няма да има право да гласува

ДПС праща 100 хиляди души от Босфора да гласуват вместо нас на парламентарните избори. Това обяви кандидатът за министър-председател и лидер на „България без цензура“ Николай Бареков. „Ние сме нова политическа сила, нов съюз, нови политици. Можем да отвеем всички стари партии – ГЕРБ, БСП и ДПС. Искам българска партия, български политици да казват как ще се развива България, а не някой от Босфора да праща автобусите и да нарежда. Нарочно избраха датата 5-и октомври - вторият ден от Байрама и сега 100 хиляди души от Босфора ще дойдат да пускат бюлетини“, обясни той.

Бареков изрази възмущението си, че дори на него в качеството му на евродепутат и зам.-председател на групата на ЕКР в ЕП му отказват информация за това колко български паспорта има в Турция. „Говори се че са близо 200 хиляди и са дадени на хора, които дори вече не знаят български, не знаят какво се случва в България и те сега ще решават бъдещето на тази държава“, посочи лидерът на ББЦ.

На представянето на листата на ББЦ за Благоевград дойдоха близо 1000 души. Залата на театъра „Никола Вапцаров“ се пръскаше по шевовете с пълни места и правостоящи. „С гласа си на евровота вие превърнахте Благоевград в крепост и в естествената столица на „България без цензура“, поздрави хората Бареков.

Той посочи, че това, което се случва днес е геноцид над българския народ и виновниците за този геноцид днес пак се готвят да управляват. „Днес една майка ми напълни душата като ме срещна в центъра на Благоевград. Тя ми каза, че като спечелим изборите на 5-и октомври ще роди още три деца. Но, за да стане това, трябва тя да взима добри майчински, съпругът й трябва също да взима добра заплата. Затова ние предлагаме икономически растеж, добри доходи и образователен ценз за детските надбавки. Майките висшистки ще взимат двойна сума, тези със средно образование – обичайната, а необразованите ще трябва първо да учат“, каза лидерът на ББЦ.

Бареков обяви, че иска образователен ценз и за гласуване, както и владеенето на български като изрично условие. „Който не знае български, няма да може да гласува и тогава тези 200 000 паспорта в Турция няма да решават бъдещето ни“, каза той. Бареков посочи, че в Македония има 50 хиляди души с български паспорти, като повечето от тях са раздавани с рушвети по времето на Георги Първанов. "Македония е втората българска държава и пътя й към ЕС минава през България", подчерта още лидерът на ББЦ.

„Хората не са балами. Народът има много силно социално чувство. Ропотът, който нараства с всеки изминал ден, ще се излее на 5-и октомври. Вълната ще е за нас“, категоричен е Бареков.

На 5-ти октомври трябва да променим нещата и да дадем доверието си на тези, които не са ни лъгали, призова Нешка Робева. Тя вдигна на крака препълнената зала с емоционално изявление. „Днес аз поисках да говоря, защото тези дни гневът ме завладяваше, когато гледах нещастието на нашия народ, наводнените и унищожени къщи, семействата, загубили близки в бедствията, унищожената реколта и на този фон бодрата крачка с кирките точно на тези, които разплакаха българите с управлението си. И когато ме попитат защо вярваш на тези от „България без цензура“, аз питам - А на кого да вярвам?. На тези ли, които, стъпвайки в българския парламент, започнаха да настройват и смазват народа? На тези ли, които разграбиха държавата и направиха такава приватизация, че да напълнят само собствените си джобове? На тези ли, които осветиха България с живи факли, които съсипаха българската икономика и енергетика?". С всеки изминал ден чувствам не само своя гняв, усещам и гнева на този иначе кротък народ, който не иска нищо друго, освен да може достойно да работи, да издържа децата с, да ги изучи и да ги остави в България. Гневът нараства и не дай Боже да стане това, което стана в Украйна. Нашият народ е търпелив, но тогава, когато няма никаква сигурност за живота си, когато ножът опре в кокала, тогава става непредсказуем. Искам да кажа на всички – вярвам на хората от ББЦ, защото те не са били във властта, не са били в парламента, не са ни лъгали, не са ни крали. Да, даваме доверие на кредит. Така е. Затова заставам и призовавам – не забравяйте и не разрешавайте бащински високомерно да ви потупват по раменете и да се радвате, че бащицата се разхожда сред вас и ви дава от субсидиите, които са от всички нас“, апелира легендарната ни треньорка и хореографка, визирайки Бойко Борисов. „Не забравяйте, че този човек обясняваше, че българските пенсионери живеят на гърба на своите деца и затова те са толкова бедни, който обещаваше да отнеме лицензите на тези кръвопийци ЕРП-тата, а сега ни обещава 50% отгоре върху цената на тока. Искам да кажа на българските политици, че освен страх от Бога, трябва да имат и срам от народа си!“, каза Робева.

Да си свободен, значи и да бъркаш и ние често бъркахме. Гласувахме за едни, за други, за трети. Чувахме какви ли не обещания, станахме член на ЕС и какво от това. Къде е работещата българска икономика, къде е работещото население, къде са европейските заплат? Българите бягат, търсейки по-добър живот. Единственият начин да ги върнем е да подкрепим такива действия, които да доведат до работеща икономика, работещи предприятия, европейски доходи, пенсии. Иначе патриотизмът ни става като на гол тумбак чифте пищови, каза пред благоевградчани зам.-председателят на ББЦ Росен Петров.

„Ние ще възродим средната класа. Досега политиците я мачкаха, защото една мислеща средна класа няма как да бъде манипулирана и не бе удобна за тях. Затова и не се намери воля да бъде приет закона за бизнес-ангелите, който аз предложих. При нас няма ляво, няма дясно, им работещи неща. Мислим за младите“, каза водачът на листата на ББЦ Светлин Танчев.

Втората в листата за Благоевград - Мария Календерска разказа лична история - как, когато е пазарувала за Коледа, на касата пред нея един възрастен мъж е броял стотинките си, за да си купи няколко преоценени мандарини. „Имам много личен мотив да поискам вашето доверие – искам в България да няма хора, които живеят под прага на бедността, които да получават под 251 лв. Искам да се борим за промяна, но не можем да го направим сами. Нужна ни е вашата подкрепа“, призова благоевградчани Календерска.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...