Menu
Max_Weber

Волен посети Люляковския манастир

Лидерът на АТАКА Волен Сидеров посети Люляковския манастир край Айтос. Манастирът се намира в близост до село Люляково. Според местните предания той е вдигнат върху основите на средновековен манастир, в който е завършил дните си като скромен монах покръстителят на българите княз Борис I. Съседното село било известно с името Граматиково, от което може да се съди,че тук се е извършвала книжовна дейност. Около 1690 година светата обител е разорена с огън и меч и престава да съществува за около 300 години. През 1984 г. хлебаря от град Айтос Димитър Атанасов получава видение, че трябва да възтанови манастира.

След години Димитър убедил местните да проверят истинността на виденията му, разкопали високата планинска поляна и намерили стари гробове и кости. На същото място с доброволни дарения е построено малкото едноетажно параклисче, за да се маркира като святото мястото на легендарния Заветски манастир. До манастира има и аязмо със светена вода. Голяма заслуга за доизграждането на манастира има настоящият му игумен архимандрит Партений,който се заселва по тези места преди 12-тина години. Първият монашески постриг в св. Обител е извършен от негово Високопреосвещенство Сливенския Митрополит Иоаникий на 02.09.2007г. Лидерът на националистите Волен Сидеров пое ангажимент да помага на манастира при нужда.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...