Menu
Max_Weber

Бареков поиска затваряне на границата с Турция за вота

Да се затвори границата с Турция за една седмица – между 1 и 6 октомври, за да се пресече подготвена фалшификация на вота. Това поиска лидерът на ББЦ Николай Бареков в писмо до служебния премиер проф- Георги Близнашки.

Бареков настоява крайната мярка да бъде приложена около датата на предсрочните парламентарни избори, за да се гарантира тяхното честно и прозрачно провеждане. Според евродепутата и зам.-председател на групата на ЕКР, има схема за подмяна на вота на българския суверен с около 150 000 души с двойни паспорти, които ще дойдат в страната за светлия мюсюлмански празник Байрям. Затова и датата на вота била определена за 5-ти октомври.

Бареков настоя и за закриване на изборните секции в Република Турция. В писмо до ЦИК той поиска налагане на мярката заради подготвянето на фалшиви заявления за създаване на такива секции там, както и липсата на контрол и прозрачност върху тях.

Бареков направи и запитване до председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер и еврокомисаря по имиграцията Димитрис Аврамопулос дали затварянето на границата с Турция би представлявало нарушение на европейските правила.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...