Menu
Max_Weber

Бареков в Девня: Политиците превърнаха България в турска провинция, а народа - в просяк

Няма да допуснем България пак да се управлява от неподходящите хора. Това каза в Девня кандидатът за министър-председател и лидер на "България без цензура" Николай Бареков пред събралите се близо 500 души в центъра на града. Истинската власт се получава в парламента и сега е моментът - на 5-ти октомври трябва да променим собствената си съдба. "Пред вас са нови политици с нови лица. Те не са били във властта, не са грабили. Нямаме вина, че днес народът е безработен, че няма достъп до здравеопазване, но искаме да променим това, да въздействаме върху системата", отсече Бареков.

Пред хората от Девня той каза, че системата трябва да бъде променена и да заработи по нов начин: "Ще искаме 1 млн. работни места през следващите 8 години, само така младите хора ще останат в България и ще върнем милионите българи, напуснали страната ни. Девня е пример за лошото управление на страната. Тук местните хора са най-ощетени - за тях няма работа в предприятията, но дишат мръсния въздух от заводите. Прекият виновник за това е ДПС. Тази партия е сложила ръка върху бизнеса и казва кой къде да работи. Затова е нашият план да се отстрани това движение. Няма да допуснем повече хора, които живеят извън страната да гласуват пак за ДПС. Но и ние трябва да гласуваме масово. Навремето демократите обвиняваха Тодор Живков, че е превърнал България в съветска провинция. Сега като станахме европейска провинция какво се случи? Политиците превърнаха страната от съветска в турска провинция. Превърнаха я в гето на Европа. Това ли българският народ, наследникът на Велика България – един просяк? Моля ви да си върнем достойнството“, призова Бареков.

Бареков каза, че приоритет за "България без цензура" са младите хора, майките, децата, възрастните и хората с увреждания. "Държавата нищо не направи за хората с увреждания. Повече от 20 години тя не адаптира средата в градовете и селата", отбеляза Бареков. Той обяви, че държавата е длъжник на тази група от хора, но освен за лесното придвижване, тя трябва да направи здравеопазването безплатно за тях.

В Девня той каза, че формацията залага на това у нас да има образовани хора. Заради това е и мярката най-големият размер на детските да се получават от майките с висше образование. По думите му само високо образованият човек може да разчита на добра реализация и да получава европейска заплата.

Вторият в листата на ББЦ за Варна Георги Ковачев посочи, че ДПС е основният виновник хората в Девня да дишат мръсния въздух на заводите, които работят край града. Шеф на РИОСВ, Варна е областният председател на ДПС в морската столица Ерджан Себайтин, който се "грижи" предприятията да не биват контролирани за лошия въздух, а хората да не се оплакват. По думите му, Себайтин дори не е и еколог.

Радвам се, че мога да работя за тази промяна, която всички желаем, каза пред хората от Девня Поля Ченева от листата на ББЦ във Варна. "Нека на 5-ти октомври да подкрепим ББЦ и нека вярата за промяна да дойде от вас", завърши тя.

Няма човек, който да не е отвратен от случващото се и да намира радост в малките неща, каза четвъртият в листата на коалицията Маломир Кръстев. Искам да върнем нормалния живот и върнем вярата в институциите, обяви той.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...