Menu
Max_Weber

Бойко Борисов: Като имаш пари, можеш въобще да не участваш на избори, да си купуваш направо депутати, и да си правиш парламентарна група

“За мен е много важно какво предстои през следващите дни. Това ще даде възможност да се определи как е позиционирана една партия в пространството и дали отсега ще стане патерица на БСП и ДПС”, това заяви пред журналисти в Народното събрание председателят на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Само не мога да разбера, защо Станишев толкова се зарадва на тази група. Ако е вярно това, с което г-н Бареков ни проглуши ушите в последните дни, че прави десноцентристка партия, това означава, че Станишев трябва да е много притеснен, както и Местан. Това означава, че те няма да имат кворум”, посочи Борисов. Според председателя на ГЕРБ, ако се окаже, че „България без цензура”, без да участва в изборите, подкрепя БСП и ДПС да стоят на власт сега, това също е хубаво, защото няма как да подлъжат дясноцентристките избиратели, че са позиционирани в център-дясно. „Предстои ни да видим дали тези депутати ще подкрепят БСП и ДПС, или съответно кворумът ще падне. За мен е интересно, как ще се държи „България без цензура”. С тези трима депутати, те сега могат да свалят правителството. Ако не го свалят, излиза, че те са патерица на БСП и ДПС, говорят само срещу ГЕРБ и фактически, обявявайки се за дясноцентристка партия, всъщност крепят БСП и ДПС на власт”, добави Борисов.


„БСП дава един депутат, от ГЕРБ са двама депутати там. Като се има предвид, че те са управляващи, е още по-тежко. Докато управлявахме ние, никой не напускаше“, припомни Бойко Борисов. Той бе категоричен, че колкото повече депутати напуснат парламентарната група на ГЕРБ, толкова по-добре. „Това е прекрасно време за ГЕРБ. Ако е имало хора, които са подвластни на някои други интереси, да напуснат партията – това е прекрасно за нас. Нямам подозрения кои може да са тези хора и не се чувства предаден. Явно е, че действат задкулисни процеси, които са доста силни. Не съм си правил труда да ги разнищвам, защото не ме касае в момента”, обясни председателят на ГЕРБ. Според него „Атака” имат строги ангажименти да крепят правителството и ще си ги изпълняват. „На Станишев му трябва публично пред Брюксел "Атака” да не е до него и затова толкова се зарадва на тези трима депутати. Ще е самоубийство за Бареков, ако остане да подкрепя това правителство още преди да се е явил на избори”, заяви Борисов. По думите му Станишев може да каже каква е цената на кворума.


По повод нападките срещу общинския съветник от ГЕРБ в София Орлин Алексиев, Бойко Борисов посъветва бившите си колеги от МВР и ДАНС да се поучат от това, което се случва с Цветанов. „Същото ще се случва с вас, действайки по този начин. Никой не си извади поука. Прокурорите си извадиха. Виждате, че в този случай те си мълчат и към момента не повдигат обвинение”, посочи Борисов. По думите му ГЕРБ ще пита Цветлин Йовчев по темата за наркотрафика, защото ако Алексиев е виновен в нещо, той е трябвало да бъде арестуван досега. „Аз не мога да си представя, че в това, което говорят, има дори и частица истина, и той се разхожда на свобода по телевизиите. Даже беше в присъствието на главен секретар на МВР в едно телевизионно студио. Той седи и се гледа с главния секретар, и той казва: „Не мога да потвърдя, не мога да отрека“. Като не можеш да отречеш, не го говори. Ако не можеш да го потвърдиш, стани и го арестувай, заведи го там и го разпитвай.” Според лидера на ГЕРБ след като няма причина Орлин Алексиев да е арестуван досега, значи се правят внушения всеки ден. Бойко Борисов посочи, че в същото време реално тон и половина хероин е минал границата и е отишъл в Холандия, а камионите на Орлин Алексиев са си тук. „Не мога да разбера какви са тези действия и внушения. Ако е виновен, всеки има персонална вина – арест и в кауша. Ако не е виновен, какви са тези приказки от сутрин до вечер”, попита още Борисов.


Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов изрази притеснението си от това, че управляващите затлачват всички жизненоважни инфраструктурни проекти. „Хемус”, с два четирилентови пътя - Русе - Търново и Мездра - Ботевград, това е разковничето за Северна България. Не се ли направи, няма никакъв шанс за развитие на Северна България. Големите градове, от Благоевград до Ямбол и Сливен пътуват по магистрала „Тракия” и отиват към Слънчев бряг и Созопол. Четирилентовият път там е задължителен. Ние му направихме колко километра вече. Проектиран е, остава само да се прави”, заяви Бойко Борисов. Според него по трасето на автомагистрала „Марица“ само са отнели хумусния слой. „Ако работят с това темпо, няма да стане поне 2 - 3 години. С унищожаването на проекта „Хемус” Северна България по никакъв начин няма да се оправи. Без „Хемус” няма шанс за Северна България”, обясни Борисов.


Председателят на ГЕРБ подчерта, че парламентарната група на партията е взела решение да вкара предложението за замразяване на депутатските заплати в парламента. „Ние сме го внесли като предложение, ако искат да го вкарат, питайте Миков защо не го вкарва”, обясни Борисов. По думите му в момент, в който вече не се провеждат обществени поръчки, а генерали си търсят фирми в интернет, когато тон и половина хероин е минал през България и в Европол са бесни от това, че чак в Холандия са хванали тировете, в момент, в който заемите минаха над 5 милиарда лева, в момент, в който фонд „Земеделие” се управлява по семейни начала и там щетите ще са непоправими, всеки ден управляващите насочват вниманието към това кой какво е казал.


Източник: http://boykoborissov.bg

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...