Menu
Max_Weber

Бареков във Видин: ДПС, ГЕРБ и реформаторите целунаха ръката на Ердоган

Това, което се готвят да направят днес двете партии-фирми – ГЕРБ и ДПС, заедно с техните представители от РБ, е страшно - тези три партии целунаха ръката на Ердоган. Определяният за новия турски султан се готви да управлява България в коалицията "БоСтан“ /от Борисов и Местан/. За това предупреди лидерът на „България без цензура“ Николай Бареков във Видин. Стотиците жители на града изпълниха залата на Драматичния театър и тя се оказа прекалено малка за всички, желаещи да чуят представителите на коалицията. Много хора останаха правостоящи.

"Ще блокираме границата между Турция и България, ще спрем автобусите, но ако искате вашият глас да тежи повече от гласът на тези, които не знаят български, гласувайте за една истинска патриотична формация, начело на която стоят патриоти – гласувайте за нас“, призова Бареков.

Упрекваха България, че била съветска провинция по времето на Тодор Живков, но тогава имаше работа за всички. Дойде демокрацията, поискахме и станахме европейска провинция, само че вместо това, днес сме европейското гето, турска провинция на Балканите. Искаме ли това да продължи?“, попита Бареков. Залата му отговори в един глас „Не“. Той обяви, че първото, което ББЦ ще внесе в новото Народно събрание, е закон за задължително гласуване, както и образователен ценз за получаване на детски надбавки. „Не може хора, незавършили 8 клас, да раждат, защото необразовани хора раждат необразовани деца“, обясни Бареков и допълни, че трябва да има образователен ценз за гласуване. „Трябва да има уважение към българщината, към българската държава, култура, история, писменост. Да, в България сме различни етноси, с различни религиозни възгледи, но всички живеем в тази държава. Българската култура е съхранила България. Пет века сме оцелели само заради нашата култура, но забравихме това, благодарение на нашите политици. Те докараха народа до положението на скот и същите те сега се срамуват от вас. Забравиха, че тази държава някога се е наричала Велика България , а днес изнася просяци за Европа“, каза Бареков.

„България без цензура“ е единствената нова партия. Срещу нас е цялото политическо статукво. 25 години тези партии управляваха народа и не направиха нищо за неговото добруване. Изреждаха се БСП, ДПС, ГЕРБ в различни колаборации, накрая използваха и златния пръст на Волен Сидеров. За първи път има нова политическа формация, която се доказа на най-тежките избори – европейските. Благодарение на вашия глас, сега ви представлявам в Европейския парламент“. Така кандидатът за министър-председател Николай Бареков се обърна към видинчани. Той им разказа как при срещата си с Жан-Клод Юнкер в Брюксел се е обърнал към него с конкретен въпрос именно за Видин. “Пред цялата зала и пред цялата ми парламентарна група, аз му казах: „Г-н Юнкер, аз ще гласувам за вас, но вие трябва да поемете ангажимента, че моите избиратели от Видин, които живеят с 200 лв. на месец, ще бъдат достойни европейци и ще вземат заплати, колкото взимат вашите хора в Люксембург. Не получих отговор от него, но каза, че се възхищава на начина, по който правим демокрация в тази нечовешка бедност“, каза лидерът на ББЦ.

Моите опоненти ме обвиняват, че обещавам 1 милион работни места за 8 години, но това, което може да върне младите хора тук в Северозапада е само работа и по-големи заплати. Тази безработица, липса на пътища, ако не се оправи, районът загива, предупреди Бареков. Пред видинчани той се ангажира, ако ББЦ вземе властта, да направи няколко неща за града. „Трябва да има два големи завода във Видин с по 3 хиляди работни места, който да гарантира битието на 6 хиляди семейства. Политиците ви забравят, сега искат да вкарат 100 хиляди турци с български паспорти и вашият глас да няма значение. Второто нещо, от което Видин има нужда е университет, без него градът няма бъдеще“, посочи Бареков.

„Имаме конкретна програма за Видин. Говорихме много по площадите, дойде време да действаме, а това действие ще стане на 5 октомври. Време е за промяна. Ако искаме това, което говорихме и мечтаехме, да се случи във Видин, сега трябва да гласуваме и да го направим. Няма друг начин. Нашите сили, без вас, няма да ни стигнат. Направете така, че тази бюлетина 13 да се окаже фатална за тези, които докараха народа до това унизително положение“, призова лидерът на ББЦ.

Бареков представи листата на ББЦ за Видин. „Това са местни хора, професионалисти, експерти, млади, дръзновени, образовани, които ще представляват града в следващия парламент. В нашата листа няма нито един бивш управляващ. Тук няма бивши, има само хора с бъдеще. Те не са били министри и депутати, не са ограбвали народа.“. Представайки водача на листата на ББЦ за Видин Десислава Тодорова, той гарантира, че тя ще бъде добре приета в НС и нейната дума ще се чува от трибуната.

„Обичам да представям себе си като момичето, което се бори за хляба на Северозапада“, каза от своя страна Десислава Тодорова. „ББЦ е единствената с ясна, точна конкретна и реализуема програма за област Видин. Аз я наричам „планът Бареков 2020“. В нея са заложени по 20 млн. лв. всяка година за Видин по приоритетите, определени от нас – жителите на областта. Ние получаваме неправомерно по-малко пари. Трябва да поправим тази несправедливост. Искаме повече регионална политика и повече местно самоуправление, ние, хората сами да решаваме какви са проблемите ни и как да ги разрешим, а не от София и Брюксел да ни казват какво да се прави. Това ще се борим да променим в следващия парламент“, ангажира се Тодорова. „Заедно можем да помогнем на нашия роден край да се превърне в привлекателно място. Искаме европейски доходи, справедливост и достойно място за Видин и нас. Искам като се разхождам из града, да виждам мои приятели, съученици, избрали да останат тук. Искам децата ми да ходят на българска детска градина, а родителите ми да получават нормални пенсии, да се радват на деца и внуци и да виждат бъдещето на Видин и Северозапада. Избрах да остана да живея във Видин. Мечтая си за политици и управници, които си говорят с хората и се срещнат с тях, мечтая за достойно място на Видин, всяка седмица да ви казвам как защитавам вашите интереси. Изправям се пред вас, за да остана с вас, да направим утрешния ден по-достоен и справедлив за нас, за Видин, за България."

„За мен е чест да бъда във Видин, град на строители, войници, писатели, художници, град останал най-дълго свободен след Османското нашествие, град на свещеници и мъченици, заклани пред олтара на църквата Св. Петка през 1806 г., град на прочутия Трети бдински полк, защитил българското Съединение в битката при Сливница в най-сюблимния момент на височините Три уши, който при съотношение шест към едно побеждава 5 френски и една гръцка дивизия при прословутата битка при Червената стена в Македония при атака на нож“, обърна се към видинчани Росен Петров – водач на листата на 25 МИР-София. „Видин е градът на може би най-хубавия войнишки паметник, създаван в България – уморен, полегнал воин, бил се да защити своя град и другар – уморен, както е изморен и целият ни народ, докаран до изтощение, нечовешка мизерия и отчаяние от политици, имащи наглостта да забравят елементарното чувство за срам. Хора, които превърнаха лозунга „Съединението прави силата“ в „Келепирът прави силата“ или в още по-зловещата поговорка „Интересът клати феса“. Това е особено вярно за една партия – ДПС, която вчера разкри своята същност, а нейният лидер Местан се прегърна с Ердоган – човекът, който все повече се превръща в символ на радикалния сунитски ислям. Тези хора, които си мислят, че им е позволено всичко забравят, че някъде в гена на българина спи нещо от онзи изморен бдински войник и че когато българинът се вдигне в стихията си, нищо не може да го спре“, предупреди зам.-председателят на ББЦ. Датата, избрана за изборите, съвпада не само с мюсюлманския празник, но и с датата на Балканската война“, каза Петров. „Призовавам тихо, кротко без омраза, но и без страх да гласувате с бюлетина номер 13, за да видите не как черна котка, а един черен лъв ще им мине път. На нашия герб няма пудели, а има три големи лъва", посочи Росен Петров.

„Няма по-хубаво нещо от това децата да искат да живеят и да работят за родния си край, да създават поколения, които с гордост и обич да останат да живеят във Видин, Лом, Враца, в този прекрасен регион на страната“, каза Нешка Робева, която също се качи на сцената. „Днес съм тъжна. Идвайки към Видин, се отбих през Ковачица, селото, в което съм изкарала детството си. Познавам го от времето, в което се живееше в кирпичени къщи със сламени покриви, мизерията беше същата. Но всички млади хора се връщаха от София по вършитба и работеха за доброто на селото. Постепенно то се замогна. Сега като видях Борис, който продава кръвта си, за да издържа трите си деца, осъзнавам, че мизерията е същата, като в 1953-та“, разказа Робева. Тя допълни, че семейството на Борис гледа три деца в една стая. „Тъжното, но и хубавото беше, че той ми каза: „Не ми оставяйте нищо, толкова хора ми помогнаха, има нужда и на други хора да се помогне“, сподели Робева. Тя разказа още, че от кмета е научила, че има 25 семейства в подобно положение.

„Във всеки такъв дом трябва да влезе политик. Затова се радвам на Николай – той обикаля по тези селца, разговаря с хората и не остава безучастен. Много удобно е да кажем: „Всички са маскари. Не, трябва да се гласува, трябва да се вярва. Нека опитаме, нека дадем доверие в аванс и да вярваме, че този път няма да останем излъгани. Затова на 5 октомври идете да гласувате с бюлетина номер 13“, призова Нешка Робева. „Имаме прекрасни кандидати, няма парашутисти, това са хора от вашия край, които знаят дереджето и няма да забравят чии интереси трябва да защитават. Когато всички политици, които са ни лъгали, скачат срещу един човек, трябва да дадем доверието си на него, пък да видим какво ще стане! Аз съм убедена, че ще стане по-добре“, каза в заключение легендарната треньорка.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...