Menu
Max_Weber

Бойко Борисов: Никога не сме разделяли кметовете по политическа принадлежност

Председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов проведе работна среща с кметове на ГЕРБ от Област Хасково. Срещата се проведе в Свиленград и на нея присъстваха кметовете на Димитровград Иво Димов, на Свиленград Георги Манолов, на Любимец Анастас Анастасов, на Ивайловград Диана Овчарова, на Симеоновград Пейчо Стайков, на Маджарово Милко Армутлиев и на Тополовград Божин Божинов.

Градоначалниците изразиха недоволството си от спрените европейски програми през последната една година, както и от отсъствието на програми за временна заетост. Те споделиха, че в по-малките общини точно по тези програми са били заети голяма част от работещите в общината. Според кметовете, през последната година е налице силно влошена бизнес среда.

Кметът на Свиленград Георги Манолов припомни, че по времето на правителството на ГЕРБ общината е сключила договори по европрограми за около 90 милиона лева. Той посочи, че  6 милиона са вложени в изграждането на спортна зала и спортни площадки, а повече от 5 милиона са отделени за реконструкция и оборудване на общинската болница. „В Димитровград до преди година са подписани договори за над 30 милиона лева. С 13 милиона, от привлечените евросредства, се прави подмяна на водопровода и канализацията“, даде за пример Иво Димов. Кметът на Любимец Анастас Анастасов също отчете, че общината е подписала договори по европроекти за над 20 милиона лева. В Симеоновград, до идването на власт на новата Тройна коалиция, са привлечени повече от 13 милиона евросредства. „Основна част от сключените договори са за асфалтиране на улици и подмяна на подземна инфраструктура. В този регион има улици, които не са били асфалтирани от повече от 35-40 години“, заяви кметът на Симеоновград Пейчо Стайков. Ивайловград е защитил програми за близо 18 милиона лева, а Тополовград за повече от 10 милиона. „В Маджарово са подписани договори за над 3,5 милиона, което е над три пъти повече от годишния бюджет на общината“, обясни градоначалникът Милко Армутлиев.

От своя страна Бойко Борисов увери кметовете, че ако ГЕРБ отново управлява европейските средства ще бъдат размразени, както през 2009 г. Той бе категоричен, че при следващо управление ГЕРБ ще продължи политиката си спрямо всички кметове и общини, независимо от тяхната политическа принадлежност. „По време на нашето управление отпускахме пари за реализирането на проекти в общини, управлявани от кметове на БСП - Перник, Шумен, Враца и др. Давахме и на общини управлявани от кметове на ГЕРБ. Никога не сме разделяли кметовете“, припомни Бойко Борисов.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...