Menu
Max_Weber

Сидеров дари рентген на болницата в Девин

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров дари на болницата в Девин рентгенов апарат. Лечебното заведение, което обслужва общините Девин, Борино и Доспат, беше затворило дълго време врати, заради некомпетентното управление на ГЕРБ и това предизвика масови протести в общините. Дарявайки рентгеновия апарат, Сидеров заяви, че от "Атака" искат болниците да не затварят врати, а да станат модерни и европейски, за да могат да обслужват хората.

„С това скромно дарение, което направихме, този мобилен рентгенов апарат, аз се надявам, че работата на лекарите и на медицинските кадри ще бъде улеснена. С това дарение може би ще бъде спасен и човешки живот, което е най-ценното нещо. От сърце правим това дарение, показваме, че наистина има политици, които не само говорят, но и действат. Аз съм на този принцип. Аз съм такъв“, добави Сидеров.
Лидерът на "Атака" беше категоричен, че важното е да направиш добро, а хората ще го оценят и изрази убеденост, че рентгеновият апарат ще бъде в помощ на жителите на Родопския край. Сидеров заяви, че "Атака" ще продължи да помага с каквото може на хората от този край. Директорът на болницата в Девин д-р Радка Грозданова благодари на Сидеров за дарението и го определи като много ценно, защото предстои да заработи хирургичното отделение и болницата има остра нужда от такъв рентгенов апарат. „Бъдете сигурен, че наистина този апарат ще помогне, защото действително това е нещо, което се използва постоянно в ежедневието. Пациентите имат нужда от него. Така че наистина това е нещо реално много скъпо за болницата“, развълнувано допълни тя. Сидеров отбеляза, че "Атака" е искала да изгради и параклис в с. Брезен в община Девин, но е срещнал съпротивата на една партия за европейско развитие, която е забранила дарението. „Имахме желание да направим подарък параклис на селото в региона, което си няма храм. Поръчахме го и се оказа, че местната политическа и общинска власт не искат параклисът да бъде разположен тук, което е много странно, защото да откажеш храм, според мен е голям грях“, завърши Сидеров.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...