Menu
Max_Weber

Калфин: Да се даде сигурност на хората за предстоящата зима

Следващото управление на България трябва да предприеме мерки, които да подобрят сигурността на хората за предстоящата зима. Това заяви в ефира на радио К2 водачът на листата на Коалиция АБВ за 25 МИР - София град и 3 МИР – Варна, Ивайло Калфин.

Според него очакваното в началото на октомври повишаване на цената на електроенергията с 10 процента и повишените в следствие на това цени на основни продукти и услуги, ще рефлектират негативно върху качеството на живот на много български граждани.

Калфин призова и за създаване на условия за повече стабилност на институциите и държавната администрация. Националният интерес на страната страда от чистките, които всяко следващо правителство предприема сред държавните служители, защото това най-малкото позволява на отговорни позиции да бъдат назначавани хора без достатъчно опит, посочи той. В подкрепа на твърдението си Ивайло Калфин даде пример със здравното министерство, където, по думите му, текучеството на кадри при последните две правителства, включително и на министри, е довело до изключително влошаване на качеството на родното здравеопазване.

„България има нужда и от нови принципи на управление, а не просто от нови управляващи“, заяви в заключение Калфин. По думите му единствено постигането на национално, надпартийно съгласие, поне по няколко дългосрочни политики за управление на държавата, може да извади страната от тежката икономическа, социална и демографска криза.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...