Menu
Max_Weber

Бойко Борисов: Трябва да изкараме минимум 115-120 депутати, за да не се налага коалиция с БСП и ДПС

Трябва да изкараме минимум 115-120 депутати, за да могат другите да се съобразят с нас, за да не се налага коалиция с БСП и ДПС. Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов в Кърджали по време на централното предизборно събитие на партията в града. По думите му в противен случай трябва да се водят разговори с БСП, да се водят разговори с ДПС, да се водят разговори с реформатори, ако влязат, с „цензури”, и с всичките тези, които изброяват по телевизията. „Тогава бих ви поканил всичките, да седнете с мен на преговори и да кажем: „А сега кой ще си изберем да му кажем „Добър ден”?”. Искате ли да ми помогнете, да ми кажете „кой?“. И аз да задам този въпрос – „Кой?”. Или да им върнем мандата отново и пак да си направят БСП, ДПС и „цензурата”? Едно от двете, няма много варианти”, предупреди Борисов.

„Понеже аз съм отговорен човек, партията е отговорна, колегите ми са отговорни, не искам да лъжа никого – или ще трябва да върнем мандата, ако сме под 110-115, или трябва да търсим някой за съюзник. Хайде, мобилизирайте се, ако изкараме 121, тогава знаете, ние възстановяваме фондове. Има една зависимост – дойде ли БСП и ДПС на власт, европейските фондове спират. Доказано! Дойде ли БСП на власт, банките фалират. Те обичат най-много парите на хората”, категоричен бе председателят на ГЕРБ. „Трябва ни висок резултат, иначе предричам тежък хаос в държавата. Поне два месеца още ново правителство и вече в зимата държавата няма да издържи. Това са истините. Дефицитът е над 4% в държавата. Това означава по Лисабонския договор да имаме сега санкции и процедура за свръхдефицит, да слагаме пари в Брюксел – не да взимаме, да слагаме пари там“, посочи Бойко Борисов. За пореден път той подчерта, че властта на е самоцел на ГЕРБ. „Искаха да ни унищожат. Сега искат да ни унищожат с прегръдка. Като видяха, че не може като в бокса – със сила, защото удържахме, сега като ни прегърнат и вече е сигурно, че ще приключим. Затова ни помогнете да можем да бъдем силни, а ние ще ви върнем стабилност“, призова председателят на ГЕРБ Бойко Борисов в Кърджали.

„Гласувайте за стабилна България с номер 9, защото за първи път в новата ни демократична история една партия, в лицето на ГЕРБ, ще спечели за втори път парламентарни избори с един и същ министър-председател – Бойко Борисов”, заяви заместник-председателят на ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб Цветан Цветанов. Той Бе категоричен, че България се нуждае от стабилно, отговорно правителство и само ГЕРБ може да състави такова. „Вярваме, че с подкрепата на българските граждани ще успеем да сформираме самостоятелен кабинет и ще върнем доверието на Брюксел и достъпа до еврофондовете. Но първо трябва да постигнем максимална избирателна активност, за да неутрализираме купения вот и страха от ДПС, който все още витае в Родопите“, подчерта Цветанов.

„На 5 октомври България ще се изправи на кръстопътя на промяната и всички ние, заедно, ще заявим, че искаме и можем да живеем в европейска държава. Държава без задкулисие, без политически репресии, без сянката на Пеевски, без призраци от времето на комунизма и дългата ръка на ДПС по най-високите етажи на властта“, посочи водачът на листата на ПП ГЕРБ в Кърджали Цвета Караянчева. Тя припомни пред гражданите на Кърджали, че Станишев и Местан сключиха брак по сметка, за да се саморазправят с ГЕРБ. „Целуваха се на Орлов мост, прехвърляха си гласове, бламираха собственото си правителство и се опитаха да минират работата на следващия кабинет. Сега отчаяно се опитват да ни пришият коалиция с ДПС, но няма да успеят да променят онова, което е предначертано да се случи и то е, че ГЕРБ ще спечели предстоящите парламентарни избори и ще има пълно мнозинство в следващия парламент. Не вярвайте на онези, които ви заблуждават, че ще правим коалиция с ДПС. Такава коалиция никога не е имало, няма и няма да има”,  категорична бе Караянчева.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...