Menu
Max_Weber

Бойко Борисов: ГЕРБ няма да се коалира с ДПС (Видео)

“ГЕРБ няма да се коалира с ДПС. Затова ни трябва голямо мнозинство.” Това заяви председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов на предизборен концерт в Бургас. Пред симпатизантите на партията Борисов посочи, че въпреки трудностите през последната година, партията е оцеляла, благодарение на кметовете си, които са 90 в цялата страна. Според Борисов там, където ГЕРБ има свои кметове два мандата, се вижда европейското развитие на тези градове.

„Когато БСП, ДПС и някой друг са на власт, спират еврофондове. Когато дойдем ние с тези хора - пускат еврофондовете. Пак дойдат БСП и ДПС - пак ги спират. Това са милиарди загубени пари за тази една година. Надявам се, че повече този експеримент българите няма да го допускат - партии като „Атака” да се коалират с БСП и ДПС”, каза още лидерът на ПП ГЕРБ. По-рано през деня Борисов бе в Стара Загора, където присъства на откриването на нов завод за рециклиране на гуми - „Екомедина Рисайклинг“, изграден по ОП „Конкурентоспособност“.

По отношение на Реформаторския блок Борисов обясни, че те не работят за дясноцентристко управление. „Много съм притеснен от Реформаторите. Хората не искат БСП и ДПС. Хората искат център-дясно. Да се съберат грамотни, нормални, мислещи хора и да подредим държавата си, да продължим да строим”, каза бившият премиер и обясни, че по принцип ГЕРБ и Реформаторският блок са близки, но не разбира поведението на последните. „Питайте ги, като не искат с ГЕРБ или като ни поставят невъзможни условия, с кого ще се коалират или пък кой искат да бъде на власт, кой искат да управлява”, каза председателят на ПП ГЕРБ и добави, че най-вероятно реформаторите ще се коалират с ББЦ. „Така както „Атака” уж беше най-много срещу ДПС, Волен Сидеров със „златното пръстче” ги държа година и два месеца. Както сега се карат ДПС и БСП уж, а се целуват на „Орлов Мост”. С Цензурата ще направят същата коалиция. Нищо, че ще са втори, трети или пети. Не го допускайте!”, подчерта Борисов и призова реформаторите да си направят сметка защо не са влезли преди една година в парламента. „Дали анти-ГЕРБ говоренето ще им помогне? Аз съм възложил да ми извадят колко пъти Радан Кънев и компания са говорили срещу Станишев, срещу Бареков, Волен Сидеров и колко пъти срещу ГЕРБ. Как така ще искаш да управляваш после с тази партия? Те го правят нарочно, умишлено, с една цел – да провалят дясноцентристкото управление. Вече съм сигурен”, категоричен бе лидерът на ПП ГЕРБ. Той пожела на „Патриотичния фронт НФСБ – ВМРО” успех и каза, че се надява след изборите, ако влязат в парламента,  да седнат и сериозно да обсъдят приоритетите за стабилното развитие на страната.

Борисов припомни, че след като преди дни от ГЕРБ са обявили, че биха подкрепили Светослав Гаврийски за бъдещ управител на БНБ, който е безспорен професионалист и „костовист”, от Реформаторския блок отново са се противопоставили. „След деня на изборите ще бъде трудно време. Огромните задължения на държавата са такива, че когато се измерват с милиарди трудно се възстановяват. ГЕРБ имаме експертите и хората, които са го правили четири години и с нашите приятели в Брюксел съм убеден, че ще съумеем да отпушим еврофондовете. Но това, което е пропуснато като време, ще бъдат безвъзвратно загубени пари. Съжалявам, че не съм оптимист като вас, но никога не съм лъгал хората” каза още Борисов и призова хората на площада да мислят преди да гласуват за това какво искат. „Ако това е стабилна България, то тя може да се случи при едно бъдещо управление на ГЕРБ и то само, ако има стабилно мнозинство”, каза още Борисов.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...