Menu
Max_Weber

Кмет на ГЕРБ уволни заместничката си, защото е от „България без цензура"

ГЕРБ започна политическите уволнения на местни лидери на „България без цензура“. Кметът на Мъглиж Господин Господинов изгони заместничката си Делка Алексиева, защото е от ББЦ.

Управникът я извикал днес в кабинета си и й поставил ултиматум : Или се отказваш от ББЦ и работиш за ГЕРБ на изборите, или се махаш! След отказа на Алексиева, която е общински председател на партията на Бареков в Мъглиж, кметът й връчил заповедта за уволнение. Тя е по чл. 39 от ЗМС и е без мотиви. Според Закона за местното самоуправление, този член дава право за освобождаване на кметове без предупреждение.

Алексиева била подложена на изолация и атаки от страна на управника на общината още след евровота. Господинов не могъл да й прости, че под нейно ръководство общинската партийна структура успяла да изстреля ББЦ на първо място с най-много гласове през месец май, биейки със 100 броя гласовете на ГЕРБ. Напрежението обаче ескалирало днес с ултиматума на Господинов. На срещата, когато той е ил отправен, са присъствали и останалите двама зам.-кметове. Колегите се опитаха да ме убедят да помисля и да си запазя работата, но аз съм се ангажирала с идеите на „България без цензура“ и няма да се откажа, категорична е Алексиева. Случилото се ме амбицира да работя с още по-голям хъс за успеха на ББЦ и да покажем, че въпреки силовите методи на ГЕРБ можем пак да сме първи, коментира местната лидерка на партията.

Уволнението е мръсен ход от страна на ГЕРБ и на един отчаян човек, който се страхува за мястото си. Алексиева е втори мандат зам.-кмет, хората я харесват и й вярват, на местните избори ще го пребори и ще спечели кметския стол, посочи областният председател на ББЦ за Стара Загора Янко Янков.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...