Menu
Max_Weber

Програмите за трансгранично сътрудничество със Сърбия, Турция и Македония са внесени в ЕК

Програмите за трансгранично сътрудничество на България със Сърбия, Турция и Македония за програмния период 2014 – 2020 бяха представени на Европейската комисия.

С внасянето на пълния пакет документи по трите програми бяха стартирани процедурите за съгласуването и одобрението им от ЕК. Очаква се решението на Комисията да стане ясно до края на годината.

През новия програмен период България очаква около 71 млн. евро безвъзмездна помощ от ЕС за финансиране на проекти от пограничните райони. Заедно с националното съфинансиране на партниращите страни бюджетът на трите програми възлиза на общо 83 млн. евро. Те ще бъдат инвестирани в проекти за развитието на устойчив туризъм, опазването на околната среда, младежки дейности  и развитието на конкурентоспособността на местната икономика.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...