Menu
Max_Weber

АТАКА каза мощно НЕ на новото поскъпване на тока

Партия АТАКА излезе на протест срещу поскъпването на тока с 10% от 1 октомври. Стотици недоволни българи се събраха на площад „Независимост” пред Министерския съвет. Те издигнаха плакати „ЧЕЗ, ЕВН и ЕНЕРГО-ПРО спрете да ни рекетирате”, „Енергото в български ръце”, Монополистите ни докараха до просешка тояга”, „АТАКА предложи отнемане на лицензите на ЕРП-тата, ГЕРБ, ДПС и БСП го отхвърлиха!, „Бойко=Близнашки=поскъпване на тока”, „изЧЕЗвайте” и други.

Докато Служебният кабинет провеждаше своето заседание Сидеров обяви, че повишаването на тока от 1 октомври е удар срещу българския народ и продължение на колониалното робство. „АТАКА сме тук, за да кажем ясно, че ще се борим против това увеличение и ще мобилизираме всички българи, за да спре тази колониална политика”, заяви председателят на партията. Той обясни, че повишаването на тока няма никакви обективни причини и основания. Специалистите са на мнение, че цената на електроенергията дори трябва да се понижи. „В момента е на власт служебно правителство, което още с идването си на власт каза, че ще работи за колониалното робство и го показа всеки ден. Отново само партията на народа АТАКА защитава българския народ и казва каквото трябва да се прави”, посочи националистът. Той попита къде са политическите лидери, които искат да влязат в Народното събрание. „Защо ги няма? Защо не защитават интересите на народа? Къде са Борисов, Станишев, Местан, барековци и всякакви други псевдопатриоти? Защо не се борят срещу това злокобно правителство, което измъчва българския народ, вдига му тока и да му причинява все повече щети?, продължи в въпросите Сидеров и категорично заяви, че Служебният кабинет един ден ще отговаря пред съд. По думите му това са марионетки на чужди сили, които не се интересуват как живее българинът. „В момента заседават как да го ограбят още повече. Разпределят държавни имоти, прехвърлят далавери и увеличават мизерията на народа. Превиши правата си много пъти и ще отговаря пред историята, съда и българския народ”, отсече идеологът на АТАКА. Откакто Енергото бе дадено чужди фирми се ограбва българският народ. Още преди 10 години като коментатор Сидеров посочи, че това е престъпна сделка. АТАКА многократно е поставяла въпроса за цената на тока. В последното Народно събрание националистите вкараха законопроект за мораториум върху цената на електроенергията, но ГЕРБ, ДПС и БСП го отхвърлиха. АТАКА многократно предложи и да се отнемат лицензите на ЧЕЗ, ЕВН, ЕНЕРГО-ПРО, но и това искане на патриотите бе отхвърляно. Националист №1 на България обеща, че ако АТАКА е на власт монополите ще бъдат незабавно изгонени от страната ни Енергото ще се върне в държавни ръце, печалбата ще остава в България и парите ще отиват за пенсии, заплати и здравеопазване. След речта на Волен Сидеров пред МС атакистите проведоха шествие до сградата на ДКЕВР. Те апелираха ръководството да слезе при тях и да обясни защо токът ще скача след няколко дни. От Държавния регулатор обаче не уважиха искането на стотиците българи. Служители на комисията казаха пред представителите на АТАКА Десислав Чуколов и Димитър Димов, че „нямало да слязат при протестиращите, защото нямали логично обяснение за скока цената на тока”. От ДКЕВР шествието продължи до ЧЕЗ на ул. „Г. Раковски”, където недоволните хвърляха яйца по сградата на монопола.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...