Menu
Max_Weber

Лютви Местан: За ДПС властта не е самоцел

Край кърджалийското село Подкова беше открита реставрираната с европейски средства „Дървена джамия”. На проявата присъстваха лидерът на ДПС Лютви Местан и кандидатите за депутати от партията. Пред събралите се хора Местан определи България като благословена страна, защото има турския етнос за малцинство. Той допълни, че партията може да подкрепи управление с ясен и категоричен евроатлантически профил и няма да участва в безпринципни коалиции, дори да бъде поканена.

ДПС проведе най-мащабната си предизборна проява в Кърджали пред реставрираната джамия. Според Лютви Местан сега тече публичен търг кой по-силно няма да се коалира с ДПС.

Лютви Местан: Никак не е изключено след 5 октомври да се окажем, че не по-малко важен е въпросът в каква коалиция би участвала и кога ДПС би отказала участие, дори да бъде поканена.

За ДПС властта не е самоцел, каза Местан.

Лютви Местан: И ние смятаме за анормално избирателите ни да се чувстват интегрирани само когато Движението за права и свободи е във властта.

ДПС има дългосрочна траектория за правата и свободите на избирателите. То може да е изолирано от властта, но не и от демократичния процес, заяви Местан.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...