Menu
Max_Weber

Бойко Борисов: След 5 октомври е много възможно да не се направи правителство и това да ни повлече в неизлечима криза години наред

“За разлика от други избори съм изключително разтревожен за това, че след 5 октомври в България може да има стабилност. След изборния ден е много възможно да не се направи правителство, а това да ни повлече в много тежка и след това неизлечима криза години наред.” Това заяви лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов.

„Дори и висок изборен резултат на ГЕРБ не означава стабилност. На нас ни трябва този резултат, за да може другите политически партии да видят в какво състояние са. И ако ни е мила държавата, след това да сядаме и да търсим начин за минаване през тази изключително тежка криза, без да фалираме и да си разбием държавата. Това съм казал и това продължавам да твърдя”, категоричен бе лидерът на ПП ГЕРБ.

По отношение на ДПС Борисов посочи, че няма организация на ГЕРБ в страната, която би подкрепила съвместно управление с партията на Лютви Местан. „Ако БСП ни победи, защото на 5 октомври е възможно да бъдем победени от БСП, аз ще ги подкрепя във взимането на решение в името на стабилността. „България без цензура” няма как да имаме коалиция с тях по простата причина, че коалицията, която я направиха, няма как да има нито „чисти” ръце, нито каквото и да било. Реформаторският Блок се държат последния месец така, че е явно, че не искат коалиция”, поясни председателят на ПП ГЕРБ.

По отношение на това какво е решението за оздравяването на КТБ, Борисов отговори, че към момента никой не може да даде такова решение, тъй като все още не е готов докладът от инспекторите за реалното състояние на банката. „За съжаление, БНБ продължава да не прави нищо в тази посока, освен да се прехвърля вината на политиците. Аз си спомням, че законът за банковата система е изключително добър и тогава е правен така, че никой политик да не може да се меси в работата на БНБ”, каза още председателят на ПП ГЕРБ.

Според Борисов, туризмът в България е пострадал много от войната която се води Украйна. „Единственият финансов ресурс, който получава България, а и не само финансов, но подкрепа във всяко едно отношение - това е Европейският съюз. Незаобиколим фактор е това, че ние сме евроатлантическа страна. Разбира се, с Русия имаме не само добри исторически отношения, но и много от енергийните проекти са там. Износът на продукция отива там. Знаете колко руски граждани имат имоти в България”, каза още председателят на ПП ГЕРБ. Борисов спомена, че санкциите наложени на Русия са много тежки и допълни, че това което се случва е изключително проблематично. На въпрос дали трябва България да се включи с коалиция срещу джихадистите, Борисов отговори: „ Според мен не. Имаме много въпроси да решаваме в България в сферата на политиката, енергийната ефективност. Да дадем глътка въздух на хората с малки доходи и затова казвам, че е толкова важно да бъде избран веднага нов състав на ДКЕВР с 2/3 гласуване в парламента. Защото знаете, че в нашата програма влиза това, че на социално слабите трябва да се дадат ваучери, които да покрият повишението на цената на тока”.

В заключение Бойко Борисов сподели, че доверието, което вижда в очите на хората при срещите си с тях, го мотивира да се бори за очакванията им. „Просто като ходя по площадите и залите, като гледам заряда и очакванията, които хората имат към нас, и не ми дава сърце да ги предадем.”

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...