Menu
Max_Weber

Божидар Лукарски: Реформаторският блок е единствената алтернатива на статуквото

Кампанията на големите партии е „сблъсък на бюджети“. „Ако те смятат, че мачът е предрешен в тяхна полза, смятам, че ще бъдат много изненадани на 5 октомври“, заяви лидерът на СДС Божидар Лукарски.

Според Божидар Лукарски административната реформа, обявена за основен приоритет в програмата на рефоматорите, ще предотврати и проблеми като тези с наводненията. Ще бъдат променени правилата за обществените поръчки, което ще промени ситуацията в местната власт.

Дни преди изборите не е най-подходящия момент за промяната на цената на електроенергията и не е работа на служебното правителство да решава подобни въпроси. Но най-важният въпрос в случая е защо се налага актуализация на цената, а не кога да бъде направена тя, подчерта водачът на листата на Реформаторският блок в 23-и МИР в София.

По повод проекта за актуализация на бюджета, който включва вземането на заем в размер на 4,5 млрд. лева до края на годината Лукарски заяви, че има нужда от актуализация на бюджета, но това не означава непременно вземане на нов заем. По думите му има и други инструменти, които могат да се използват, преди да се пристъпи към нов заем.

На въпроса за възможните коалиции при влизане в следващия парламент лидерът на СДС отговори, че Реформаторският блок има готовност да води преговори с ГЕРБ, но не на всяка цена, а само ако от ГЕРБ подкрепят тяхната програма.

По темата за КТБ Лукарски каза, че е необходимо да започне изплащането на гарантираните от държавата депозити. БНБ твърди, че във Фонда за гарантирането на влоговете няма достатъчно пари за това, но в БНБ не си вършат добре работата. Законът трябва да се спази, категоричен е той.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...