Menu
Max_Weber

Лютви Местан: ДПС не преяжда с власт

Лидерът на ДПС Лютви Местан се срещна със симпатизанти в родния му Момчилград. Пред тях той каза, че ДПС не преяжда, а предоставя власт в отговор на политическите си опоненти.

Той допълни, че партията е желана, когато трябва да даде на някого политическа подкрепа, а след това става основният виновник. След тези избори ДПС може да бъде изолирана от властта, прогнозира Лютви Местан.

Според Лютви Местан, ДПС ще е изолирано, ако всички партии в новия парламент се обединят срещу движението.

Лютви Местан: Могат да оставят ДПС като единствена, основна опозиция в 43-тото НС. Но това мнозинство ще бъде безпринципно, то ще бъде чисто аритметическо.

ДПС е най-последователната евроатлантическа партия в България, а в следващите години страната ни ще се нуждае от управление с точно такъв профил, обясни Лютви Местан, и предупредi, `e ДПС може да бъде изолирано от властта, могат да се образуват най-различни аритметически мнозинства. Но стабилно, ценностно мнозинство в 43-тото НС, без ДПС е невъзможно.

В Момчилград лидерът на ДПС поиска най-мощната изборна подкрепа, която да осигури на партията най-малко 45 депутати.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...