Menu
Max_Weber

Бареков: Ново правителство трябва да има, но без Борисов

България трябва да има правителство след 5 октомври, но без Борисов. Той не бива да бъде овластяван, защото показа, че лошо се справя като ръководител. Това каза в „Шоуто на Слави“ лидерът на „България без цензура“ Николай Бареков.

Бареков единствен от желаещите да управляват държавата прие да застане на разпит пред нас, а Борисов изпрати Лиляна Павлова. Г-н Бареков дойде в шоуто и на предишните избори. Той сяда тук на стола и гледа в очите, това трябва да се отчете, отбеляза Слави.

Борисов се провали в опита си да управлява България. Затова си промених и отношението към него. Смятам след вота на българските граждани, да не му позволим да се опитва отново. Очаквам не само цветя да ми дава, а и по-неприлични работи да прави. Той е готов на всичко, само и само да се докопа до властта. Но няма да му мине номера, каза Бареков. Той обясни, че с ББЦ в парламента ще има нов тип управление. Ще има други партии, нещата ще се променят, отсече той.

Според него Борисов се надявал да спечели тези избори, защото така го излъгали социолозите и някои медии. Затова си назначил служебно правителство, което си позволи да вдига цената на тока с 10%. Г-н Борисов е толкова самонадеян и така си повярва, че вдигна цената на тока, а за да не носи отговорност прехвърли това на служебното правителство. Да, но страната й трябват хора, които да носят отговорност, категоричен бе Бареков.

Той коментира също, че тези 10% са заради 1 млрд. лева дупка, от които половин милиард са от американските ТЕЦ-ове, за които договорите са подписани от Иван Костов, а другият са от зелените централи на “едни богати българи, които генерират всяка година по половин милиард печалби”. В тях никой не работи, но сме надхвърлили с 300% изискванията за зелената енергия. Нека я извадим от микса и да я пуснем на свободния пазар, посочи лидерът на ББЦ.

Относно Цветан Василев, Бареков посочи, че не си е променил мнението и отношението към него и каза, че не е бил спонсор на кампанията на ББЦ. „Цветан трябваше да се върне в България още в началото на скандала, да застане пред банка и да обясни какво да се направи, а той избяга от проблема. Моят съвет е да се върне и да си реши проблемите. Банката веднага след изборите трябва да заработи, държавата трябва да я подкрепи КТБ и да се направи така, че хората да не си изтеглят парите от нея, коментира лидерът на ББЦ.

На въпрос как приема Христо Ковачки сега, когато коалиционен партньор на ББЦ е партия ЛИДЕР, Бареков отговори, че е имал само една среща с него, на която му е поставил условието си за коалиция. То беше аз лично да отида при работниците, да се разбера с тях пред телевизионни камери и няма да приема техния вот да бъде купен. С тези работници имам прекрасен диалог, те знаят, че ще работя за тях, още повече че имам позиции в ЕП и съм в комисията по енергетика. Вместо да си говоря с Ковачки, реших да отида при миньорите като им казах, че ще работя те да се пенсионират навреме, да си получават парите, но не и да си рискуват здравето, посочи лидерът на ББЦ. Той обясни защо са забавените заплати в мините – заради неплащането на НЕК към ТЕЦ-овете, които произвеждат евтин ток, те от своя страна задлъжняват на мините. Не зная защо Ковачки да е мръсна дума, а Цветелина Бориславова и Прокопиев не са. Аз не мисля вече, че трябва да се лепят обидни думи на българския бизнес. Просто зелената енергия трябва да бъде извадена от микса, да бъде подкрепена българската енергетика. Смятам в парламента да сменим ДКЕВР, да извадим зелената енергия от ценообразуването на тока. Въобще не ме интересува кой е Прокопиев и кой е Ковачки. Ковачки дава заплати на 7 000 миньори, да може да не е редовно, когато му плати държавата, си плаща заплатите. Бориславова и Прокопиев не дават работа на никого в техните централи, коментира Бареков.

Бареков се опълчи на опитите на сценаристите в шоуто чрез общи въпроси да направят алюзия с други времена в друга държава. Това е нелепо, възропта гостът още по средата на странната викторина, а в края й каза на редколегията, че въпросите, които му задават са под интелектуалното ниво на самите сценаристи. Опитите ви за такава историческа алюзия са журналистически популизъм, контрира ги гостът. Истерията, която се създава около нас показва, че сме се изправили срещу статуквото и сме разбъркали сметките, каза на финал Бареков.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...