Menu
Max_Weber

Бойко Борисов: Няма ли висока избирателна активност, виждам много тежки времена за България

„Няма ли висока избирателна активност, не получат ли първите две-три партии голям брой депутати, за да могат да удържат на натиска и да имат моралното право да защитават избирателите си, виждам много тежки времена за България. Към този момент просто не виждам как и с кого може да се направи правителство." Това каза председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов.

На въпрос дали ще върне мандата, ако ГЕРБ няма мнозинство в следващия парламент, Борисов заяви, че това би било логичният избор.

„Ако малките партии са повече, ще е безсмислено да се водят разговори за съставяне на правителство. При ситуация, в която имаме над 110-115 депутати, ще съм длъжен да търся изход. Ако имаме под 100 депутата – да заповядат, да направят правителство другите. Ще ги подкрепям отстрани. От изявленията на всички към момента виждам, че те с по 4-5% се чувстват като най-великите, така че да се организират и да си направят правителство. Не си представям правителство, което би могло да бъде съставено от тези пет-шест партии”, каза още лидерът на ПП ГЕРБ и призова за максимална активност на изборите. „Ако са подредени така отново ще си направят някоя тройна-четворна коалиция – БСП, ДПС, „Цензурата“, а защо не и Реформаторският блок, като ги гледам каква политика водят, че освен ГЕРБ те друг противник нямат“, обясни председателят на ПП ГЕРБ.

Той подчерта, че е необходима висока избирателна активност, което ще осигури добро представителство на влезлите в парламента политически сили, а това е условие за стабилността в държавата.

„Рискът да няма правителство е много голям. Или да е някаква коалиция, която да е просто в рамките на месец-два – тогава вече тотално ще потъне държавата. Нека българите да знаят, че ако няма силни партии с голямо представителство в парламента, това извиване на ръце ще бъде приложено към нас или към който е първи, и ще се получи някаква коалиция, която ще е още по-пагубна от това дори да няма правителство“, посочи председателят на ПП ГЕРБ.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...