Menu
Max_Weber

Лицензът на завода в Горни Лом е отнеман два пъти

Лицензът на завода за боеприпаси "Миджур" в Горни Лом, където 15 души загинаха при взрив, е отнеман два пъти - през 2007 и 2010 г. Това каза служебният вътрешен министър Йордан Бакалов. Той заяви, че при второто отнемане на лиценза - през 2010 г. становището на МВР  е било, че "Миджур" трябва да бъде затворен. Не стана ясно каква е причината съдът да възстанови лиценза на фабриката след обжалване. Бакалов не уточни и кой съд е взел решението. Вътрешният министър заяви, че е време всички институции да поемат отговорност за работата си и че не може "някои да се спотайват и да се крият".

Той не отговор на въпрос какви боеприпаси се съхраняват в момента в оцелелите цехове на завода, като заяви, че прокуратурата разполагала с всичката информация за това.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...