Menu
Max_Weber

Красимир Янков: Икономическата ситуация в Европа доказва необходимостта от промяна на посоката

Имаме възможност да променим посоката, в която се развива Европа, но това може да стане, ако на предстоящите избори за Европейски парламент постигнем убедителна победа. Това заяви в Рим народният представител от Коалиция за България и организационен секретар на БСП Красимир Янков. Той участва в  Шестата конференция на Генералните секретари на Партията на европейските социалисти /ПЕС/, която се провежда в италианската столица.

По думите му икономическата ситуация в България и Европа през последните години категорично доказва необходимостта от промяна на посоката за развитие и налагането на модерен ляв модел на управление. „Модел, който да позволи осъществяването на нашата стратегия за преодоляване на кризата – прогресивна икономическа политика, реиндустриализация и създаване на нови работни места. И най-важното – поставянето на гражданите и реалната икономика в сърцето на европейския единен пазар“, посочи Красимир Янков.


На Конгреса на европейските социалисти в Рим ПЕС  ще избере своя единен кандидат за председател на Европейската комисия, ще приеме своя манифест и ще даде старт на предизборната кампания за европейските избори.


Източник: Пресцентър БСП

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...