Menu
Max_Weber

Кънев: Няма да подкрепя правителство с премиер Борисов

Няма да подкрепя правителство с премиер Бойко Борисов. Това обеща Радан Кънев от Реформаторския блок. Слагаме каруцата далеч пред коня. На база на тези резултати и на това разпределение на мандатите, твърде възможно е кандидатът на ГЕРБ да не се казва Бойко Борисов, допълни Радан Кънев. Той бе категоричен, че ГЕРБ е пълен с успешни политици, които биха могли да заемат този пост. Кънев обаче не посочи име, за да не пострада човекът, чието име назове.

Радан Кънев приема резултата от гласуването вчера, 5 октомври, като успех за Реформаторския блок, защото резултатът му е удвоен спрямо този от изборите за ЕП през май тази година.

Той честити победата на партията победител задочно, тъй като лично с Бойко Борисов не се е чувал, но посочи, че резултатът като цяло от изборите е „шамар за големите партии, една от които престана да бъде голяма".

Нашето предложение за кратък мандат на следващото правителство изглежда беше посрещнато с одобрение от българските избиратели, защото те излъчиха парламент, който не може да издържи 4 години, каза Радан Кънев.

Според него възможността да излезем от кризата минава през кратък мандат и съгласие около програма, изнесена от политически отговорни лица.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...