Menu
Max_Weber

Янаки Стоилов: Изгубихме половината от избирателите си

Утрото не е добро за БСП. Ситуацията е доста сложна. Не само за БСП, но и за страната. Това е най-тежката загуба за БСП, откакто се провеждат демократични избори. Това каза в Янаки Стоилов от БСП. „Ние изгубихме половината от избирателите си. БСП е стигнала до критичната граница на хората, които гласуват за нея. Доверието към левицата е силно накърнено. БСП не отстоя своите позиции на мандатоносител“, смята Стоилов.

„ДПС изглеждаше като партия, която взимаше решенията в правителството на Пламен Орешарски“, коментира той.

„Вътрешните проблеми също оказаха своето влияние върху този резултата. Ръководството трябва да вземе правилните решения, за да излезем от тази криза. Михаил Миков стана председател на партията по време на кампанията. Не смятам, че е правилно да се хвърля цялата вина върху него. Промяна в левицата почти не е направена. Тези въпроси трябва да бъдат обсъдени много сериозно на всички нива“, обясни той.

„При нас вече се поставят въпросите каква ще е ролята на БСП в следващото Народно събрание. Хората ни отредиха позицията на опозиция. Ако имахме по-голяма подкрепа, можеше да мислим за някакви разговори с ГЕРБ. Сега имаме два пъти по-малко гласове от тях. Не можем да поставим категорично въпроса, че трябва да се спазват нашите виждания и червени линии“, категоричен беше Стоилов.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...