Menu
Max_Weber

Андрей Райчев: ГЕРБ ще управлява с мълчаливата подкрепа на ДПС

Разлика от изборите през миналата пролет, когато ГЕРБ отново бе първа политическа партия, сега нейният лидер Бойко Борисов не може да си позволи да не вземе властта,  защото ще инкасира гигантска загуба. Тезата е на социологът Андрей Райчев, който я сподели в ефира на bTV. Той оправда поведението на Борисов спрямо най-логичният коалиционен партньор на ГЕРБ – Реформаторският блок. Райчев намира поведението на Борисов за правилно, тъй като реформаторите имат 8 процента, а си позволяват да поставят условия.

Социологът, прогнозира, че Реформаторският блок ще се разцепи под въздействието на „магнитното поле на Борисов”, тъй като Иван Костов и Радан Кънев антропологично се различават от Меглена Кунева и Даниел Вълчев. Първите се правят на мома, на която тепърва ще расте цената, а вторите искат да управляват, те си представят участие в управлението, заяви Райчев.

При реформаторския блок имаме класическо разделение, смята Райчев. Там са събрани две коренно различни групи хора. Единственото, което ги крепи е общият интерес, но не прогнозирам дълго време да останат заедно, прогнозира Райчев. Поздравявам ги, че възкръснаха, но шансът да се окажат във властта е нищожен. Хората на Кунева си представят участие, а хората на Радан Кънев си представят управление.

Райчев е уверен, че противниците на Борисов съзнават, че той е в трудна ситуация и поради тази причина ще бави решението си изчаквайки  останалите партии да станат активни.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...