Menu
Max_Weber

Бареков: Искаме широка дясна коалиция с мандат на ГЕРБ

Правителство трябва да се сформира от широка дясна коалиция от ГЕРБ, Реформаторския блок, „България без цензура“ и Патриотичния фронт. За това призова лидерът на „България без цензура” Николай Бареков. „Нямам нищо против БСП, но тази партия загуби катастрофално изборите, АБВ няма проевропейски виждания за развитието на страната. „Атака“ е постсъветска партия, те се превърнаха в руски националисти в българския парламент“, обясни лидерът на ББЦ.

По думите му новият кабинет трябва да е съставен с мандата на ГЕРБ и да е ясно разписана програма. Важно е и кои ще са министрите, за да осъществят реформите в образованието, здравеопазването и енергетиката, смята Бареков. Той подчерта, че кабинетът трябва да е на мнозинство, което да управлява България в името на народа, да направи живота му по-сигурен и по-сит.

„Важно е да обърнем пирамидата на нормалното й място – всички се вълнуват кой ще е премиер, но това не е най-важният въпрос – а ще има ли широко мнозинство“, категоричен е лидерът на ББЦ.

„Независимо дали ще е премиер Борисов, този парламент ще бъде дълъг и поне 2 години ще бъде на власт“, прогнозира лидерът на ББЦ. „Целият екзотичен политически пейзаж е представен в това НС. Може да се окаже, че този парламент ще бъде траен, защото няма някой, който да не е представен“, допълни той.

Никой не е победител след тези избори, всички очаквахме по-високи резултати, призна Бареков. „Народът не желае еднолично управление и еднолични решения, а иска ясни, прозрачни решения на политическия елит. Той иска широка коалиция от десни партии с близки ценности и идеи“, посочи лидерът на ББЦ.

Той даде съвет към по-малките партии: „Нека проявим смирение към резултатите, които не са отлични. Нека проявим търпимост и не се изнервяме“. Бареков посъветва Патриотичния фронт да изчакат да ги поканят на разговори, да се разберат с ГЕРБ и с останалите. „Един министерски пост или два с нищо не променя живота нито на една партия, нито на народа“, заключи лидерът на ББЦ.

Той призова преговорите за бъдещия кабинет да бъдат прозрачни и поздрави партията победител ГЕРБ за това, че стартира преговори с всички политически партии. „Поздравявам ГЕРБ за това, че ще имат разговори с всички парламентарно представени партии в Народното събрание и пред медиите – това е правилният начин. Нека после партиите обявят пред медиите имат ли общи ценности и приоритети“, призова още той. Лидерът на ББЦ обясни, че има две причини самият той да не участва в преговорите – ангажиментите му в Брюксел за важни решения в ЕП и това, че не иска присъствието му да нагнетява напрежение сред ГЕРБ.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...