Menu
Max_Weber

Бойко Борисов към КРИБ: Трябва да търсим общи правилни решения за държавата

„Трябва да търсим общи правилни решения за държавата, за да успеем да я стабилизираме.” Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов на среща между ръководствата на партията и Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ). 

Двете страни обсъдиха политическата обстановка в страната след проведените предсрочни парламентарни избори. От КРИБ настояха да се състави правителство възможно най-бързо, което да успокои бизнеса и да стабилизира държавата. „Ще проведем тур от преговори с другите парламентарно представени партии. Срещите ще се проведат в Народното събрание, за да се стенографират разговорите и всичко да бъде прозрачно”, посочи Бойко Борисов. По думите му разговорите ще се водят около постигане на съгласие за управленски принципи и политики. Представителите на бизнеса поставиха въпроса за първите приоритети, с които би се захванало правителство на ГЕРБ. „Първото, с което бихме се захванали, е бюджет, финанси и отблокиране на еврофондовете, за да се стабилизира държавата”, категоричен бе председателят на ГЕРБ. Ръководството на КРИБ постави проблема за необходимостта от приемане на Закон за публично-частното партньорство и изрази интерес към данъчната политика, която ГЕРБ има намерение да провежда. По време на срещата беше обсъден инвестиционният климат в страната и мерките, които трябва да бъдат предприети за постигане на растеж и заетост.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...