Menu
Max_Weber

Станишев иска подкрепата на Тимерманс за приемане на България в Шенген

Лидерът на ПЕС Сергей Станишев поздрави бъдещия първи заместник-председател на Европейската комисия Франц Тимерманс с безупречното му представяне и силните политически послания по време на изслушването му.

Портфолиото на Тимерманс е от голямо значение за страната ни, тъй като той ще отговаря за Механизма за сътрудничество и проверка за България и Румъния. Станишев поиска подкрепата на Тимерманс за приемане на България в Шенген. "При ясни критерии за членство и изразени становища на Европейската комисия и Европейския парламент, въвеждането на нови, допълнителни правила е несправедливо, неприемливо и е в разрез с европейските принципи", заяви Станишев.

Тимерманс е един от ключовите представители на социалистите в бъдещата Комисия. Като първи заместник на Юнкер, той ще съблюдава работата на всички комисари на хоризонтален принцип. "По време на изслушването си Тимерманс показа ясна визия за създаването на по-добра регулация и премахване на административната тежест за малкия и среден бизнес. Тези промени ще доведат до бърз икономически растеж и разкриване на нови работни места в цяла Европа", подчерта Станишев. "Приоритетите на Тимерманс са заявка за по-динамични и близки до гражданите Европейски институции", допълни лидерът на ПЕС.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...