Menu
Max_Weber

ДПС защити Бат`Сали

Протестът срещу разпределението на мандатите е протест срещу принципите на правовата държава. Това обявиха от ДПС по повод недоволството в Кюстендил, Дупница и Ямбол срещу получените от Движението допълнителни мандати, след разпределението на гласовете от чужбина.

ДПС припомня, че методиката за разпределение на мандатите е въведена още от 41-вото НС, когато управляваше ГЕРБ, и доразвита от БСП в досегашния парламент.

От ДПС припомнят съобщение до медиите, че методиката, известна като "формула на Хеър - Ниймайер", е възприета още с Изборния кодекс на ГЕРБ, и доразвита от БСП. ДПС изтъкват, че са предупреждавали и в двата Парламента за рисковете на тази формула: Затова не разбираме този вой от представители на ГЕРБ и БСП срещу собственото им творение.

От ДПС смятат, че след като реакции на партиите са насочени срещу собствения им закон, това е и реакция срещу принципите на правовата държава. Партията посочва и места, където методиката дава преимущество на АБВ и Атака, с по-малко гласове.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...