Menu
Max_Weber

Бареков: България трябва да има коалиционно правителство от устойчиви партии

"България трябва да има коалиционно правителство, в което да участват устойчиви партии, а не такива, които могат да се разпаднат в движение по един или друг въпрос. Премиерът трябва да бъде предложен от първата политическа сила - ГЕРБ. Останалите партии от коалицията трябва да преценят дали да подкрепят или не такова предложение", заяви от Брюксел лидерът на "България без цензура" и зам.-председател на групата на ЕКР в Европаламента Николай Бареков.

"България без цензура" е поканена в петък в Народното събрание за консултации с представители на ГЕРБ. Аз смятам, че въпросът кой да е премиер, трябва да бъде поставен последен по време на разговорите. Първо трябва да е ясно от какви партии ще бъде съставена бъдещата коалиция и дали в нея ще участват крайни националисти и антиевропейци, които са участвали в Тройната коалиция от 2013 г., и в Тройната коалиция 2005-2009 г. След това трябва по естествен път да се определи премиерът", подчерта Бареков.

"За добро или лошо от една седмица не участвам в политическите ежби в България", заключи Бареков.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...