Menu
Max_Weber

Мартин Шулц е общият кандидат на ПЕС за президент на ЕК

На Конгреса на ПЕС в Рим, с бурни овации и безспорно мнозинство Мартин Шулц бе избран за общ кандидат на ПЕС за президент на ЕК. От 405, имащи право да гласуват, 404 са валидните бюлетини, от които 368 гласа "за" него, 2 "против" и 34 - "въздържал" . В речта си след обявяването на резултатите от изборите Шулц заяви своята категорична готовност да е нов тип президент на тази институция, който не е сляп и глух за проблемите на хората.

„През последните години, под управлението на консерваторите, домове бяха загубени, бизнеси фалираха, работни места бяха закрити. Досегашните мерки не ни помагат, но ни  правят още по-болни. Богатите стават все по-богати, а бедните стават все по-бедни. Това е срамота. Трябва да сложим край на това, ние, европейските социалисти“, заяви Шулц. По думите му важният въпрос, който трябва да си зададе всеки социалист и социалдемократ, е дали все още може да почувства болката на хората, защото  „само ние сме способни да почувстваме тази болка“. Той бе категоричен, че ПЕС заслужава да спечели изборите.Той подчерта, че когато това се случи, следващите години ще се създадат много работни места, за да се даде шанс на децата. „След пет години искам да чуя от младите хора „успяхме“, искам да чуя, „да, намерихме работа“, допълни той.


Мартин Шулц: Моята Европа е тази,  която защитава правата на всички граждани


Като друг важен приоритет за следващите пет години Шулц посочи равенството между половете, справедливост, хората да живеят с достойнство. “Изключително важно е да се подпомогне нашата икономика, на малкия и средния бизнеса, икономически растеж и просперитет. Бъдещето на нашия континент зависи от реиндустриализацията и младите“, каза още той. „Моята Европа е тази,  която защитава правата на всички граждани и няма втора и трета класа хора. Европа не е в Брюксел. Европа е всички 28 страни - членки и преди всичко Европа е сърцата на всички нейни граждани. Европа трябва да придаде стойност на гражданите си и  да чува проблемите им. Трябва да върнем доверието им. Затова ще сменя начина, по който комисията работи, как отговаря на приоритетите на хората. Само така ще можем да изградим едно по-добро бъдеше“, заключи Шулц.


Източник: Пресцентър БСП

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...