Menu
Max_Weber

4 приоритета за 4 часа

След повече от 4 часа разговори приключи срещата между ГЕРБ и БСП в Народното събрание. Цецка Цачева, Менда Стоянова и Румяна Бъчварова преговаряха от името на ГЕРБ с Атанас Мерджанов, Янаки Стоилов и Захари Георгиев от БСП.

Фокусирахме се върху няколко основни приоритета. По четири от тях имаме съвпадения на възгледите си. Евроатлантическата ориентация на България и спазване ангажиментите, поети в международните договори; подобряване на бизнес средата и насърчаване на инвеститорството; влизането в Европейския банков съюз, както и създаването на единния енергиен европейски съюз; възстановяване доверието на ЕК към България, съобщи след края на срещата Менда Стоянова от ГЕРБ.

Тя добави, че по осем приоритета не са постигнати съвпадения, а по два от тях има принципно съгласие, но сериозно различие по начина, по който да се осъществят. Това са КТБ и инфраструктурните обекти. БСП подкрепя изграждането на инфраструктурните обекти, но имаме различия кои да са приоритетните.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...