Menu
Max_Weber

ББЦ няма да позволи ДПС да влезе отново във властта

ДПС не изненадва никого в стремежа си да бъде във властта по един начин или друг начин, въпреки, че политиците в България имат къса памет. Ситуацията доста започва да прилича на тази през 2001 година, когато НДСВ спечели изборите, а “сините шамани” начело с Костов обикаляха с невярващи очи и обясняваха, че избори ще има пак скоро и те ще ги спечелят завинаги, че те са носители на “правата вяра” и друг никой не може да управлява България. Сякаш нищо не се е променило за тези години, лицата са нови, но погледите са същите. Тогава със своето опиянение те вкараха ДПС в управлението, на път са да го сторят и днес и това вече не изглежда случайно. Лъжливото усещане за успех и незаменимост всъщност е лошо прикритие за проблемите вътре в така наречения Реформаторски блок и за противоречията там. Така коментира подкрепата на Лютви Местан за правителство на малцинството лидерът на ЗНС и депутат от КП „България без цензура“ Румен Йончев.

Не бива управлението на страната да става терен за разрешаване на вътрешнопартийни и вътрешнокоалиционни проблеми нито на РБ, нито на БСП. За управлението са нужни политически субекти, които са в мир със себе си и своите избиратели. Ако хоризонта на РБ е двугодишен, то България има нужда от доста по-далечна управленска визия и това очевидно не е по силите на всички, категоричен е Йончев.

Слава Богу, годината не е 2001 и ДПС и Местан трябва да отчетат факта, че избирателите изпратиха в Народното събрание и нас – коалиция „България без цензура“, със задачата да не допуснем историята да се повтаря. Видимо е, че за ДПС удобните играчи са "добрите" от РБ и националистите, с които да помпат мускули и да разиграват общественото мнение. Ние от коалиция ББЦ имаме ясна визия за стабилно управление на страната, за поставяне на преден план на стратегическите проблеми и тяхното решаване. Никой повече не може да разиграва хората по изпитаната схема на "добрите и лошите ченгета". Наличието на много партии в Народното събрание дава уникална възможност за намиране на национален консенсус по основните проблеми, за управление, стъпило на този консенсус и за успешни решения, посочи депутатът от КП ББЦ.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...